Left Right
scrollTop top

Schone uit ‘La vie d’Adèle’ naast Matthias Schoenaerts in nieuwe film Michaël R. Roskam


Schone uit ‘La vie d’Adèle’ naast Matthias Schoenaerts in nieuwe film Michaël R. Roskam

Matthias Schoenaerts heeft geluk, want na spelen naast Carey Mulligan, Dakota Johnsson, Kate Winslet, Michelle Williams en Marion Cottilard wacht Adèle Exarchopoulos hem op. Zij zal zijn medespeelster worden in La Fidèle, de nieuwe film die Rundskop- en The Drop-regisseur Michaël R. Roskam voorbereid.

De 21-jarige schone met Griekse roots is vooral bekend van haar rol in het legendarische La Vie d’Adèle, de film die twee jaar geleden de Gouden Palm won. Voor het eerst werd dat jaar de prestigieuze hoofdprijs van het festival ook uitdrukkelijk aan de twee actrices – naast Adèle Exarchopoulos (wat een naam) ook nog Léa Seydoux – uitgereikt omwille van hun dappere acteerprestatie.

La Fidèle

Over de film waar de twee in zullen meespelen is nog zo goed als niets bekend. Het wordt de volgende film van de Belgische regisseur Michael R. Roskam die we leerden kennen met Rundskop. Daarna volgde ook nog het schitterende The Drop, met Tom Hardy en de betreurde James Gandolfini in zijn allerlaatste rol. Ook Matthias Schoenaerts speelde in beide films waardoor het voor hem zijn derde samenwerking wordt met Michaël R. Roskam.

Een releasedatum is nog niet bekend en ook de informatie over de plot is nog miniem. Het wordt “een liefdeshistorie die zich afspeelt tegen de achtergrond van het Brusselse misdaadmilieu”, aldus IMDb.

Het scenario is een samenwerking tussen Michaël R. Roskam en Thomas Bidegain, die verantwoordelijk was voor de scenario’s van Un Prophête (2009) en De Rouille Et d’Os(2012), de Franse succesfilms van Jacques Audiard. In De Rouille Et d’Os was Schoenaerts ook te zien.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810