School shooting in Florida: zeker 17 doden en een pak gewonden in vreselijk bloedbad

School shooting in Florida: zeker 17 doden en een pak gewonden in vreselijk bloedbad

Alweer een bloedbad op een school, in de VS. Een schutter op een middelbare school in Zuid-Florida heeft zeker zeventien leerlingen afgeslacht, meer dan twintig mensen raakten gewond. De dader is opgepakt door de politie, het is een oud-student die twee kilometer van de school kon meegenomen worden. Het debat over wapens laait zo weer op in de VS.

In het Marjory Stoneman Douglas, in Parkland, dichtbij Fort Lauderdale in Broward County, heeft in de namiddag van 14 februari een schutter het vuur geopend op de studenten in een school.

De schietpartij vond plaats net toen de school daar uitging. De politie zette een eenheid op tegenover de school en haalde de studenten die zich nog in het gebouw verscholen hadden beetje bij beetje uit de klassen. Het is één van de grootste scholen in de streek, er gaan zo’n 3.200 studenten naar de lessen.

Volgens de politie zijn er zeker 17 doden en tot vijftig gewonden, met achttien studenten al zeker in het ziekenhuis.

Opgepakt

In een eerste tweet liet het bureau van de sherrif van Broward weten wat er aan de hand was en vroeg mensen om de buurt te vermijden. Hij sprak van “een catastrofale situatie”. Een tweet van een student toonde hoe de leerlingen gebarricadeerd zaten in de klaslokalen.

In de Verenigde Staten zijn er regelmatig school shootings, zodat de meeste scholen een actieplan hebben voor zulke situaties. Daar gebeuren regelmatig nog drills voor. In de laatste drie maanden van 2017 alleen al vielen er meer dan honderd doden door zulke schutters.

Wie is de dader?

De schutter zou opgepakt zijn, volgens lokale zender Sky 10 gaat het om een voormalige leerling van de school. Volgens Associated Press is de dader de twintigjarige Nicolas Cruz, een voormalige student, die tijdens de schietpartij in de verschillende klassen binnenstapte. Hij had verschillende wapens bij en zou opgepakt zijn op zo’n twee kilometer van de school.

Trump

Ook de Amerikaanse president Donald Trump reageerde al op de schietpartij. “Mijn deelneming aan de families van de slachtoffers van de vreselijke schietpartij. Geen kind, leerkracht of iemand anders hoort zich onveilig te voelen op een Amerikaanse school”, schreef de president in een tweet. Het zou al de 18de grote schietpartij in de Verenigde Staten zijn dit jaar.

Deze foto’s zouden van uit de school komen, die nog steeds in lockdown is

Leerlingen verlaten het gebouw

Gesponsorde artikelen