Selectie Rode Duivels: Tedesco kiest voor vaste namen met één nieuwkomer, maar laat Vermeeren opnieuw thuis

Bondscoach Domenico Tedesco heeft opnieuw een debutant opgeroepen voor de Rode Duivels. Het gaat daarbij niet om Arthur Vermeeren, die verwacht werd, maar wel om Mandela Keita, zijn ploegmaat bij Antwerp FC. Voor de rest kiest Tedesco voor de gebruikelijke namen in zijn selectie.

De Belgische nationale voetbalploeg staat opnieuw voor een tweeluik in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal. Op vrijdag 13 oktober speelt België op verplaatsing in en tegen Oostenrijk. Op maandag 16 oktober volgt dan een thuiswedstrijd tegen Zweden. Als de Rode Duivels een van die twee wedstrijden winnen, zijn ze zeker van deelname aan het EK volgende zomer.

Wel Mandela Keita, geen Arthur Vermeeren

Hoewel de kwalificatie de Rode Duivels zo goed als niet meer kan ontsnappen, heeft bondscoach Domenico Tedesco niet besloten zwaar te experimenteren met zijn selectie. Van de 24 spelers die ongeveer een maand geleden nipt wonnen in Azerbeidzjan (0-1) en thuis vlot afrekenden met Estland (5-0) zijn 23 spelers opnieuw opgeroepen. Enkel Hugo Siquet, debutant tegen Estland, is er deze keer niet bij. In zijn plaats komt de 21-jarige Mandela Keita van Antwerp FC.

Tedesco verrast daarmee enigszins, want velen hadden eindelijk een eerste selectie verwacht voor Arthur Vermeeren. Het 18-jarige toptalent van Antwerp maakt namelijk al weken indruk en houdt zich ook in de Champions League heel goed staande.

“Het is altijd kijken wie de volgende tegenstander is. Oostenrijk en Zweden zijn fysiek sterk. Daarom hebben we nood aan kracht en spelers die vechten voor de tweede bal. Zo hebben we voor de fysieke capaciteiten van Mandela Keita gekozen. Ik zeg niet dat Vermeeren niet klaar is, maar het is een ander profiel. Het is geen vraag óf hij ooit voor de Duivels zal spelen, maar wel wanneer. Het is geen keuze tégen Arthur, maar vóór Mandela”, legt Tedesco zijn keuze uit. De bondscoach belooft ook om in de komende oefenwedstrijden volgend jaar wel meer nieuwe spelers kansen te geven.

Meer
Lees meer...