‘Sex and the City’-reboot krijgt nieuw non-binair personage

Binnenkort verschijnt de reboot van Sex and the City, And Just Like That. Daarin zullen we wel maar drie van de originele vier vriendinnen terugzien. Kim Cattrall, die de rol van Samantha speelde in de reeks, zal namelijk niet terugkeren voor de reboot. Maar er komt wel een nieuw personage, gespeeld door de non-binaire acteur Sara Ramirez.

Er is steeds meer informatie bekend over de Sex and the City-reboot And Just Like That. Zo maakt HBO Max nu bekend dat er een nieuw non-binair personage wordt toegevoegd aan de cast.

Non-binaire comedian

De non-binaire acteur Sara Ramirez zal in de reeks ook een non-binair personage spelen. Het personage, Che Diaz, is een stand-upcomedian die ook een eigen podcast heeft, waar Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) geregeld langskomt. Je kan Ramirez kennen van hun rol als Dr. Callie Torres in Grey’s Anatomy.

In een statement laat HBO Max weten dat “Che een grote persoonlijkheid is met een groot hart”. “Hun geweldige gevoel voor humor en vooruitstrevende, menselijke beeld over genderrollen zorgt ervoor dat die en hun podcast heel populair is.” Het personage zal dus ook het debat rond genderrollen een plaats geven binnen de reeks. “Iedereen bij And Just Like That is superblij om een dynamische acteur als Sara Ramirez te kunnen toevoegen aan de Sex and the City-familie. Sara is een one-of-a-kind talent, thuis in zowel comedy als drama en we zijn enthousiast en geïnspireerd om dit nieuwe personage te maken voor de show”, klinkt het bij executive producer Michael Patrick King.

Meer diversiteit

Sarah Jessica Parker die de reeks ook producet, liet eerder al weten dat er in de reboot meer ruimte zal zijn voor diversiteit. Zo was al bekend dat er drie nieuwe zwarte personages aan de reeks werden toegevoegd en nu dus ook een Mexicaans-Amerikaanse non-binaire acteur.

De originele reeks kreeg heel wat kritiek over het gebrek aan diversiteit en de bijna uitsluitend blanke cast. Daarom willen de makers het in de reboot beter doen en dat gaat dus verder dan diversiteit in etniciteit. “We willen geen verhaal vertellen met allemaal witte schrijvers en een witte cast, want dat is niet reflectief voor New York.

Meer
Lees meer...