Zo zal ‘Sex and the City’-reboot afwezigheid van Samantha uitleggen

Sex and the City komt binnenkort terug met een reboot. Daarin zullen we de vriendinnen opnieuw zien, maar dan 20 jaar later dan in de originele reeks. De vriendinnen zijn 20 jaar ouder geworden en ze zijn ook met drie in plaats van met vier. Het is al een tijdje bekend dat Kim Cattrall (Samantha) niet te zien zal zijn in de reboot en nu komen we te weten hoe haar afwezigheid verklaard zal worden.

Fans van Sex and the City zullen het zich waarschijnlijk al vaak hebben afgevraagd: “Hoe zou het nu nog zijn met het viertal uit de reeks?”. Op die vraag krijgen ze binnenkort een antwoord in de reboot And Just Like That.

And Just Like That

HBO Max gaat namelijk een reboot maken van de iconische reeks. Die kreeg de naam And Just Like That en zal de bekende vriendinnen van weleer tonen in het heden. Zo zullen we onder andere te zien krijgen hoe zij het stellen tijdens de coronapandemie.

Maar de vriendengroep van vroeger is wel een beetje uitgedund. Zo zal Kim Cattrall (Samantha) niet te zien zijn in de reboot. De actrice weigert zelf mee te werken aan de reboot aangezien ze al jarenlang ruzie heeft met Sarah Jessica Parker (Carrie), die meeschrijft aan de reboot.

“Vrienden groeien uit elkaar”

Er was lang twijfel over hoe de makers de afwezigheid van Samantha zouden verklaren. Maar nu is daar duidelijkheid over. Casey Bloys, de chief content officer van HBO Max, heeft namelijk meer info gegeven aan TVLine. “De makers willen geen verhaal vertellen waarin de personages hun jaren als dertigers herbeleven. Het is een verhaal van vrouwen in de vijftig en ze krijgen de maken met de dingen waarmee mensen te maken krijgen wanneer ze vijftig zijn.”

En daarmee hangt ook de afwezigheid van Samantha samen. “Net zoals in het echte leven komen er nieuwe mensen in je leven, maar vertrekken er ook andere. Oude vriendschappen vervagen en nieuwe vriendschappen ontstaan. Dus ik denk dat het allemaal heel hard gelijk loopt met de echte leefwereld. De makers proberen een eerlijk verhaal te vertellen over een vrouw zijn in je vijftigerjaren in New York. Het zou allemaal organisch moeten aanvoelen en de mensen die je had toen je 30 was, heb je misschien niet meer wanneer je 50 bent.”

Het lijkt er dus op dat Samantha simpelweg geen deel meer zal uitmaken van de vriendengroep omdat ze, zoals dat ook in het echte leven ging, uit elkaar zijn gegroeid.

Meer
Lees meer...