‘Sex and the City’ krijgt officieel een reboot met drie van de vriendinnen

Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook officieel: Sex and the City krijgt een reboot! In de tien gloednieuwe afleveringen, die op HBO Max zullen verschijnen, ontdekken de hoofdpersonages de wereld als vijftigers. Die hoofdpersonages zijn bijna allemaal dezelfde als in de originele versie van Sex and the City. Bijna, want Kim Cattrall (Samantha) ontbreekt.

Sex and the City is ondertussen al meer dan twintig jaar geleden op de wereld losgelaten. Maar toch is de serie nog steeds enorm populair. Dat beseffen ze bij HBO Max ook. Want na zes seizoenen, twee films en twee seizoenen van de prequel The Carrie Diaries, hebben ze daar officieel beslist om Sex and the City nieuw leven in te blazen.

Sex and the City-cast

De serie krijgt volgens The Hollywood Reporter de naam And Just Like That… naar de vaak gebruikte uitspraak van Carrie Bradshaw (Sarah-Jessica Parker) in de originele reeks. Zij zal ook opnieuw één van de hoofdpersonages worden, samen met haar beste vriendinnen Miranda (Cynthia Nixon) en Charlotte (Kristin Davis).

De drie zijn ondertussen vijftigers, en moeten nog allemaal uitzoeken wat dat voor hen precies betekent. Je leest het goed: And Just Like That… gaat over drie vriendinnen. Kim Cattrall (die jarenlang Samantha heeft vertolkt) zal niet in de Sex and the City-reboot te zien zijn. De actrice heeft al een hele tijd ruzie met Sarah-Jessica Parker.

Uitvoerend producenten

De reboot is momenteel op zoek naar een showrunner. Die moet ervoor zorgen dat de reeks tegen het einde van de lente in productie is. Uitvoerend producten voor de Sex and the City-reeks heeft HBO Max wél al gevonden. Het gaat om Michael Patrick King, die zal samenwerken met actrices Parker, Nixon en Davis.

Wanneer And Just Like That… op HBO Max te zien zal zijn, is momenteel nog niet bekend.

Meer
Lees meer...