‘Sex and the City’ krijgt mogelijk reboot op HBO Max

De geruchten over een Sex and the City reboot zijn niet nieuw, maar ze worden wel steeds luider. Verschillende bronnen zeggen nu dat de reboot naar de streamingdienst HBO Max zou komen.

Volgens goede bronnen van Page Six van de New York Post zou er gewerkt worden aan een reboot van Sex and the City. Het zou daarbij niet gaan om een volledig nieuw seizoen, maar wel om een minireeks om te kijken hoe het nu nog met de vriendinnen uit de reeks gaat.

10 jaar na de laatste film

Het is ondertussen al meer dan 16 jaar geleden dat de laatste aflevering van Sex and the City uitgezonden werd. Sindsdien kregen we wel nog twee films: Sex and the City (2008) en Sex and the City 2 (2010).

In 2016 waren er ook geruchten over een derde film. Maar een jaar later liet Sarah Jessica Parker weten dat die film gecanceld was. “Het is voorbij, we doen het niet”, zo klonk het. “Ik ben teleurgesteld, we hadden dit mooie, grappige, hartverscheurende, vrolijke en herkenbare script en verhaal.” De derde film zou meteen ook de laatste geweest zijn, maar nu is er dus nog steeds ruimte voor een vervolg. En dat zou er binnenkort kunnen komen.

Reboot

De New York Post heeft uit een goede bron vernomen dat er gewerkt wordt aan een terugkeer van Sex and the City naar het kleine scherm. Het zou gaan om een miniserie die te zien zal zijn op HBO Max.

Een echte verrassing mogen we dat niet noemen, want in september vertelde Sarah Jessica Parker aan Entertainment Tonight nog dat ze zo’n reboot van Sex and the City wel zag zitten. Toen omschreef ze het als “enkele nieuwe afleveringen van Sex and the City“. Een reboot wilde ze het toen niet noemen. “Ik zou het omschrijven als een revisit.”

Parker, die in het verleden ook aan de show meewerkte als producer, had toen ook al enkele ideetjes voor die nieuwe afleveringen. “Ik zou willen weten waar ze allemaal staan nu. Ik ben nieuwsgierig, de wereld is zo hard veranderd sinds de film. Denk maar aan technologie en sociale media. Maar ook de #MeToo-beweging en Time’s Up. Ik denk dat Carrie Bradshaw staat te popelen om haar gevoelens en gedachten daarover te uiten.”

Geen Samantha

Alle originele acteurs uit de reeks zouden terugkeren voor de reboot, behalve Kim Cattrall (Samantha). Zij maakte al meermaals duidelijk dat ze geen zin heeft in een terugkeer naar haar rol als Samantha.

Dat komt doordat ze al langer in de clinch ligt met Sarah Jessica Parker. De ruzie tussen de twee hoofdrolspeelsters zou vermoedelijk ook een van de redenen zijn dat de derde SATC-film er niet kwam. Het is nog niet duidelijk of er een nieuwe actrice gezocht zal worden voor de rol van Samantha of dat het personage uit de reeks zal worden geschreven.

Meer
Lees meer...