‘Sex and the City’ krijgt een ‘sequel’, maar daar is één groot probleem mee

Droom jij de intro van ‘Sex and the City’ nog steeds mee? Zes seizoenen lang konden we de avonturen van Carrie en co volgen, zelfs met twee films snakken de fans naar meer. En er komt meer: tenminste, de schrijfster van de ‘Sex and the City’-boeken heeft een nieuw boek belooft. Daar is wel één probleempje mee. 

Als jij een echte Sex and the City-fan was, dan ken je natuurlijk de naam Candace Bushnell. Op haar eerste boek werd namelijk de hele reeks gebaseerd. En nu komt er uitstekend nieuws van bij de schrijfster, die niet zo heel blij was met het einde van Sex and the City. Ze heeft namelijk op een nieuw boek zitten broeden en de rechten op dat boek zijn, voor het zelfs maar gepubliceerd is, verkocht aan tv.

Gossip Girl in the City

Say what? Ja, er komt een vervolg op Sex and the City of toch min of meer. Want de sequel is, dat geeft de schrijfster zelf toe, niet echt een sequel. Want samen met Bushnell is Sex and the City wat ouder geworden en dus zal het nieuwe boek gaan over het liefdesleven van wat oudere mensen in een stadje net buiten New York en aan de Upper East Side. Gossip ladies, met andere woorden.

Dit is waarom er geen derde SATC-film komt.

En dat wil twee dingen zeggen: zo’n ‘sequelachtige’ tv-reeks zal niet zijn wat wij met z’n allen in gedachten hadden. Geen Carrie Bradshaw, geen Sarah Jessica Parker, geen Mister Big en geen Cosmo’s met Samantha, Charlotte en Miranda. Dat zou meteen wel eens het grote probleem kunnen zijn. Bushnell beschrijft het boek dan wel als “Is there still Sex in the City“, als onze vertrouwde personages wegvallen, weten we niet of we de verhuis naar suburbia kunnen vergeten.

Is there still sex in the city?

Toch is het misschien niet helemaal logisch dat Bushnell zo’n boek schrijft. “Het is niet altijd geweest zoals nu. Ooit stond vijftigplusser zijn gelijk aan met pensioen gaan, minder werken, meer tijd doorbrengen met je vrienden, hobby’s ontdekken en een meer ontspannen leven leiden”, zegt ze aan The Hollywood Reporter.

“Van mensen die met pensioen gingen, werd niet veel meer verwacht dan dat ze wat ouder en wat zwaarder werden. Er werd niet van uitgegaan dat ze zouden gaan sporten, een nieuwe business zouden starten, zouden verhuizen, seks zouden hebben met vreemden en opnieuw zouden beginnen. En dat is wel exact hoe het leven van vrouwen in de 50 of 60 er tegenwoordig uitziet.” Dus één component zal er wel in de nieuwe serie van Bushnell zitten: seks.

Meer
Lees meer...