‘Sex and the City’-actrice Sarah Jessica Parker: “Covid-19 deel van verhaal reboot”

De legendarische reeks Sex and the City krijgt een reboot. Die speelt zich naar goede gewoonte af in New York, en vertelt het verhaal van (bijna) alle originele hoofdpersonages als vijftigers. De reboot, And Just Like That, speelt zich in het ‘nu’ af. En dus maakt de coronapandemie deel uit van het plot. Dat heeft actrice Sarah Jessica Parker (Carrie) bekendgemaakt.

De Sex and the City-reboot wordt nog niet eens opgenomen, en toch verovert die al de hele wereld. Zo was hoofdrolspeelster Sarah Jessica Parker al te gast bij Vanity Fair voor een interview over And Just Like That. En tijdens dat gesprek loste de actrice de eerste informatie over het verhaal van de reboot.

And Just Like That

Volgens de actrice achter Carrie Bradshaw zal Covid-19 “uiteraard een deel van het verhaal vormen”. Dat komt doordat And Just Like That zich net als Sex and the City in New York afspeelt. En die stad vormde afgelopen lente het epicentrum van de coronapandemie. Da’s ook precies de uitleg die Parker gaf: “Het is de stad waarin de personages wonen.”

(Bijna) alle hoofdpersonages

Die personages zijn (bijna) precies dezelfde als in de originele reeks. In de Sex and the City-reboot krijgen we te zien hoe de levens van Carrie (Parker), Miranda (Cynthia Nixon) en Charlotte (Kristin Davis) als vijftigers eruit zien.

Actrice Kim Cattrall weigerde deel uit te maken van And Just Like That. Of Samantha door een andere actrice vertolkt zal worden, of gewoon zal verdwijnen, is nog niet bekend.

“Nog steeds de vrouwen van toen?”

“Cynthia, Kristin en ik zien het echt zitten”, vertelde Sarah Jessica Parker nog. “We willen zo graag weten hoe de afgelopen tijd onze personages heeft beïnvloed. Wie zijn ze nu in de wereld? Hebben ze zich aangepast? Wat is hun rol geweest? Zijn ze nog steeds de vrouwen van toen? De vriendinnen?”

“Zijn ze mensen die in de war zijn, die zich bedreigd voelen en angstig zijn voor wat nu in de wereld aan het gebeuren is? Ik ben echt benieuwd en ik kijk er echt naar uit om te weten te komen hoe de schrijvers deze vrouwen vandaag zien.”

De opnames voor And Just Like That gaan van start op het einde van de lente. Wanneer de serie precies op HBO Max verschijnt, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...