Sexting blijft gevaarlijk, maar is volgens onderzoek wel goed voor je seksleven

Sexting blijft gevaarlijk, maar is volgens onderzoek wel goed voor je seksleven

Dat sexting niet zonder risico’s is weet iedereen, maar waarom blijven we het dan toch doen? Misschien wel hierdoor: volgens een Brits onderzoek zijn mensen die regelmatig hun geslachtsdelen fotograferen en doorsturen meer tevreden over hun seksleven.

Sexting komt van sex en texting en gaat dus over seksueel getinte berichten sturen. De Britse onderzoekers van DrEd beperkten zich in hun enquête tot het doorsturen van naaktfoto’s en kwamen tot enkele interessante conclusies.

Hoewel iedereen wel weet dat sexting niet zonder risico is, blijft het toch bijzonder populair. Opvallend is dat het niet alleen jongeren zijn die naaktfoto’s doorsturen. 26 à 27 procent van de Amerikaanse en 20 à 21 procent van de Europese 45-plussers doet ook aan sexting.

Dat blijkt trouwens nogal vaak ongevraagd te zijn. 22 procent van de mannen kreeg al eens ongevraagd naakt doorgestuurd en 41 procent van de vrouwen zag al eens een zogenaamde dick pic die zij liever niet had gezien.

DrEd

Borsten en penissen

En wat wordt dan precies doorgestuurd? Dat kan serieus verschillen, blijkt uit de enquête. 1 op de 5 zorgt dat zijn gezicht niet zichtbaar is. Dat is volgens specialisten trouwens een goed idee om de schade te beperken als je naaktfoto verspreid raakt.

Maar een klein deel gaat volledig naakt op zijn foto’s en opvallend: de Europese vrouwen doen dat meer dan de Amerikaanse. Globaal genomen sturen vrouwen vaak foto’s van hun borsten (ongeveer de helft) en mannen meer van hun penis (ongeveer 1 op 4), omgekeerd was natuurlijk vreemd geweest.

Onenightstand of partner?

Als we kijken naar naar wie gesext wordt, zien we ook een groot verschil tussen mannen en vrouwen. 14 procent van de mannen en 6 procent van de vrouwen stuurt iets door naar een onenightstand.

Vrouwen zijn meer geneigd om iets te sturen als ze in een relatie zitten. 27 procent van de mannen en 33 procent van de vrouwen stuurt naar zijn partner en 17 procent van de mannen en 24 procent van de vrouwen stuurt naar zijn man/vrouw. Waarom mannen in langdurige relaties ineens stoppen met sexten, is niet bekend.

DrEd

Heel tevreden over seksleven

Maar waarom doen we dat nu allemaal? Blijkbaar heeft sexten een positief effect op je seksleven. 61 procent van de ondervraagden die dagelijks iets stuurt, is heel tevreden over zijn seksleven. Van wie wekelijks een deel van zichzelf laat zien aan iemand anders via de smartphone, is 42 procent heel tevreden over wat tussen de lakens gebeurt.

Bij wie bijna nooit sext, zakt dat percentage naar 19 procent.

Niet zonder risico

Toch blijft dat alles niet zonder risico, want maar liefst 49 procent van de mannen en 33 procent van de vrouwen slaat de foto die hij krijgt op.

Wel niet iedereen die dat doet heeft slechte bedoelingen, want meestal is de foto enkel bedoeld voor de privécollectie. Toch zag maar liefst 8 procent van de Amerikanen en zelfs 17 procent van de Europeanen zijn naaktfoto gedeeld worden zonder zijn toestemming. Dat is overigens illegaal, maar is heel moeilijk te bestraffen.

DrEd

Gesponsorde artikelen