Left Right
scrollTop top

Shallie uit ‘Temptation Island’ spreekt zich uit tegen bodyshamers


Shallie Temptation Island
© Play5

Vrijgezel Shallie van Temptation Island heeft via haar Instagram Story uitvoerig gereageerd op bodyshamers. Sinds haar deelname aan het programma wordt ze geconfronteerd met heel wat opmerkingen over haar lichaam. Daarom wil ze daarop reageren en tips geven aan anderen die kampen met een gebrek aan zelfvertrouwen door opmerkingen over hun uiterlijk.

Shallie is een van de vrijgezellen op Temptation Island dit jaar. In de vorige aflevering ging ze op date met Efrain waarbij ze een fotoshoot hadden. De foto’s van die shoot werden later gedeeld op de Instagrampagina van Play5, maar daarbij waren niet alle reacties even vriendelijk.

Bodyshaming

Onder de post kwamen heel wat positieve reacties, maar ook verschillende negatieve commentaren waarbij mensen de spot dreven met het lichaam van Shallie, haar “te dik” noemden en zeiden dat ze “dringend moest gaan sporten”. Shallie liet het daar niet bij en reageerde in enkele video’s op haar Instagram Story op de commentaren.

“Ik merk dat er heel veel commentaar komt op mijn lichaam naar aanleiding van de vorige aflevering van Temptation Island en de foto’s die Play5 gisteren heeft gepost van de shoot van Efrain en mij. Ik wil me niet verdedigen, want ik voel me heel goed in mijn vel. Ik ben heel blij met wie ik ben en met hoe ik eruitzie. Maar ik doe het toch omdat ik weet dat er veel vrouwen en jonge meisjes kampen met hun gewicht, hoe ze eruitzien en zelfliefde. Ik had niet verwacht dat het nog altijd een taboe is als je volslank bent of borsten en billen hebt. Bodyshaming is echt niet oké. Er zijn mensen die daar echt last van hebben, geloof me.”

Missverkiezingen

Shallie gaat verder en vertelt dat ze zelf ook niet altijd goed in haar vel zat. In die periode nam ze deel aan missverkiezingen waarbij ze constant tussen tientallen andere knappe vrouwen stond. “Dat brengt onzekerheid met zich mee. Je moet dan echt sterk in je schoenen staan. Natuurlijk kampte ik er ook mee om mezelf graag te zien en mezelf te accepteren, al van kinds af eigenlijk, maar nu voel ik me gewoon echt goed in mijn vel. Maar als ik die dingen lees, dan besef ik dat dat bij iemand anders grote gevolgen zou kunnen hebben voor hun mentale gezondheid.”

“Ik zie ook dat de mensen die zulke comments schrijven vaak jonge mensen zijn of accounts zonder foto. Wat zegt dat? We moeten onze jongeren beter opvoeden. Iedereen is mooi op zijn eigen manier. Iedereen die mij goed kent, weet dat ik sportief ben en dat ik gezond probeer te leven. Ik ben gewoon een curvy lady. Waarschijnlijk voelen die mensen zich onzeker en noemen ze daarom iemand anders dik of lelijk. Ik vind het gewoon jammer dat dat vandaag de dag nog voorkomt. Ik hoop dat ik mensen mag motiveren om zichzelf graag te zien en als jij iemand bent die problemen heeft met zelfliefde of met accepteren hoe je eruitziet, dan wil ik aanmoedigen om daaraan te werken, want dat is zo belangrijk. Dat is echt het grootste cadeau dat je aan jezelf kan geven: jezelf graag zien en van jezelf houden”.

Tips

Na haar video’s op Instagram kreeg Shallie heel wat steun van andere mensen. Daarbij kreeg ze ook vragen van anderen over hoe zij haar onzekerheden overwonnen heeft. Op de vraag wat haar grootste tip is om jezelf te accepteren, antwoordde Shallie: “Wat mij persoonlijk hielp, is positieve dingen over mezelf opschrijven. Zet je even neer, doe aan zelfreflectie. Schrijf zoveel mogelijk dingen op die je goed vindt aan jezelf, dingen waar je trots op bent, die je in je leven hebt bereikt, maar ook doelen die je nog wil bereiken.”

Daarna geeft ze ook aan dat selfcare heel belangrijk is. “Een avondje voor jezelf nemen, manicure, pedicure of een badje nemen.” Verder vindt ze het ook belangrijk dat je bij eigen normen en waarden blijven ook al zijn anderen het daar niet altijd mee eens. “Jezelf altijd op de eerste plaats zetten, is eigenlijk ook selfcare.

Op de vraag hoe Shallie zo zelfzeker is, antwoordde ze duidelijk. “Ik trek mij gewoon niet aan wat anderen van mij denken. Zolang ik mij goed voel en ik tevreden ben met hoe ik eruit zie, is het oké. Ik leef niet voor de mening van anderen.” Ze geeft ook aan dat het belangrijk is om toxic banden te verbreken. Of dat nu slechte vrienden zijn of relaties, maar ook accounts op sociale media. Sociale media zijn volgens Shallie gevaarlijk om je te vergelijken met anderen, door die niet meer te volgen, voelt ze zich beter in haar vel.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…