‘Sherlock’-makers Steven Moffat en Mark Gatiss werken aan een ‘Dracula’-reeks voor Netflix en BBC 

Steven Moffat en Mark Gatiss, de makers van de populaire BBC-reeks ‘Sherlock’ werken aan een herwerking van het verhaal van Dracula voor BBC én Netflix. Het zou qua stijl sterk lijken op ‘Sherlock’ met een eerste seizoen van drie afleveringen van 90 minuten. 

Geweldig nieuws voor fans van Sherlock. Want er belooft een waardige opvolger te komen voor de populaire BBC-reeks. Steven Moffat en Mark Gatiss, de makers van Sherlock gaan voor BBC en Netflix namelijk een nieuwe reeks maken rond Dracula.

Dracula

De reeks zal een adaptatie zijn van het verhaal ‘Dracula’, geschreven door Bram Stoker. In tegenstelling tot Sherlock, waarbij de verhalen omgezet werden naar onze tijd, zal de Dracula-reeks zich, net zoals het boek, afspelen in 1897.

Over de verdere van de reeks losten de twee nog niet veel, maar het zal dus gaan over de vampier Dracula. En dat zien Moffat en Gatiss alvast helemaal zitten: “Er zijn altijd verhalen geweest over het grote kwaad. Wat er bijzonder is aan Dracula is dat Bram Stoker het kwaad z’n eigen held gaf.” Gatiss heeft nu opnieuw tijd, want hij is naast schrijver natuurlijk ook acteur. Zo was hij in Sherlock te zien als Mycroft, de broer van Sherlock Holmes. Maar hij was ook te zien in de HBO-reeks Game of Thrones, waar hij de rol van Tycho Nestoris, de bankier van de Iron Bank van Braavos, vertolkte. Hij liet eerder al weten dat hij niet te zien zal zijn in het achtste en laatste seizoen van de reeks.

Het Sherlock-stramien

De Dracula-reeks voor BBC en Netflix zal het Sherlock-stramien volgen. Dit betekent dat een seizoen zal bestaan uit amper drie afleveringen. Maar dat deze afleveringen wel zo lang zouden zijn dat je een volwaardig seizoen krijgt.

Net zoals bij Sherlock zou het namelijk gaan over afleveringen van 90 minuten, anderhalf uur dus, waardoor een aflevering eigenlijk de speeltijd heeft van een film.

Het zal nog even wachten zijn tot deze reeks op Netflix verschijnt, maar tot dan kan je natuurlijk kijken naar een reeks uit onze top 50.

Meer
Lees meer...