Sienna Mae keert na beschuldigingen van seksueel wangedrag terug met video: “Ik hoop dat ze me cancellen”

TikTokker en YouTuber Sienna Mae Gomez is na een pauze van meer dan vier maanden, terug met een nieuwe video. Sienna Mae verdween nadat ze door mede-TikTokker Jack Wright beschuldigd werd van seksueel wangedrag. In een video vertelde Jack over meerdere incidenten waarbij Sienna Mae hem ongewild aanraakte, kuste of uitkleedde.

Na een pauze van enkele maanden is Sienna Mae terug. Ze deelde een nieuwe video op haar YouTubekanaal waarin ze de kijkers vraagt om haar te cancellen. Sienna Mae werd enkele maanden geleden gecanceld nadat ze beschuldigd werd van seksueel wangedrag.

Sienna Mae

Laten we eerst even terugkijken naar waarom Sienna Mae oorspronkelijk gecanceld werd. De video die de bal aan het rollen bracht, had de titel what sienna mae did to me. De video werd meer dan 21 miljoen keer bekeken sinds hij verscheen op YouTube op 20 januari 2022. In de video haalt Jack Wright verschillende incidenten aan die hij meemaakte met Sienna Mae Gomez. De twee waren heel close, maar dat veranderde toen zij hem meermaals ongepast aanraakte.

Het eerste incident vond plaats toen Jack “aan het chillen was op z’n bed”. Sienna kleedde zich toen volledig uit en ging op hem zitten. Jack vroeg haar meermaals om te stoppen en moest haar uiteindelijk van hem afduwen waarna hij zelf de kamer uitging. Het tweede incident gebeurde toen ze op vakantie waren in Hawaï. Toen Jack dronken was en “volledig buiten bewustzijn” ging Sienna opnieuw op hem zitten. “Ze nam misbruik van me en raakte me ongepast aan”, vertelt Jack. Uiteindelijk moesten vrienden Sienna van hem afhalen. 

Het derde incident dat Jack in de video aanhaalde, vond plaats op een feestje. Daar werd Sienna boos op hem omdat hij foto’s maakte met andere vrouwen. Ze nam hem mee naar een kamer waar ze hem probeerde te kussen. Het vierde verhaal is iets wat meermaals gebeurde. Sienna kende de codes van de deuren van het huis van Jack en daar maakte ze misbruik van. “Ze brak binnen in m’n huis toen ik aan het slapen was en ik werd wakker met haar hand in m’n broek. Eén nacht probeerde ze mij uit te kleden en me in m’n kruis aan te raken.”

Reactie Sienna Mae

Nadat de video van Jack Wright viraal ging, deelde Sienna Mae haar kant van de feiten. In een lange blogpost getiteld Sienna Mae Gomez: Reflections from an 18-Year Old Me ontkende ze alles. Ze schreef dat ze enkel gekust heeft met Jack, maar hem nooit ongepast aanraakte. “Ik heb hem nooit naakt gezien, gevoeld of aangeraakt. We hebben verschillende nachten samen doorgebracht in het Hype House, maar ik heb hem nooit aangeraakt wanneer hij sliep of wakker was. Toch word ik een ‘verkrachter’ genoemd op het internet door mensen die niet eens weten wat dat woord betekent.”

Sienna Mae legde in de post ook uit hoe haar “relatie” met Jack tot stand kwam. Aanvankelijk deden de twee enkel alsof ze een koppel waren voor hun video’s en brand deals. Dat was heel verwarrend voor Sienna die merkte dat ze gevoelens begon te krijgen voor Jack. Ze vertelde daarbij dat ze niet helemaal begreep wat consent juist betekent en daardoor mogelijk inschattingsfouten heeft gemaakt. Ook liet ze weten dat fysiek contact, zoals knuffelen, haar manier is om problemen op te lossen. Tot slot deelde ze mee dat ze overwoog om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen Jack en de andere mensen die haar beschuldigden van seksueel wangedrag. 

Ongeveer een maand later was Sienna Mae te gast in de podcast BFFs. Ze werd daar bijgestaan door haar juridische team. In die podcast ontkende Sienna Mae opnieuw alles en liet ze weten dat er geen rechtszaak aan de gang was.

Blog

In de maanden die daarop volgden, postte Sienna Mae geen nieuwe video’s meer, maar ze bleef wel actief op haar blog. Daar deelde ze verschillende posts over de actualiteit. Zo schreef ze over de Kardashians, haar lenteschoonmaak en over hoe je Oekraïne kan helpen.

Ze verwees in sommige gevallen wel naar de kwestie met Jack Wright. Zo schreef ze een blogpost over hoe ze omgaat met online haat en schreef ze ook over haar problemen met cancel culture, waarmee ze zelf te maken kreeg. Maar Sienna Mae bleef wel weg van haar favoriete platformen TikTok en YouTube, waar ze miljoenen volgers verloor.

I hope they cancel me

De nieuwe video van Sienna Mae Gomez kreeg de titel I hope they cancel me. Sienna Mae spreekt niet in de video. Ze lipsynct op het nummer Cancel Me van Dominic Fike (die je kan kennen als Elliot uit Euphoria). We zien Sienna Mae op het strand in bikini en met een T-shirt met daarop “flop era“. In het begin van de video verschijnt wel de boodschap: “Deze video werd mogelijk gemaakt door cancel culture“.

Sienna Mae probeert met de video de draak te steken met het feit dat ze gecanceld werd, maar het lijkt toch vooral het omgekeerde effect te hebben. De comments zijn namelijk niet mals voor haar onverwachte terugkeer. Het gaat zo van “Waarom probeert ze de situatie te romantiseren?” tot “Ze zou hiervoor gecanceld moeten worden”. Toch zijn er ook enkele mensen die hopen dat Sienna Mae nu opnieuw content zal maken. Of dat het geval zal zijn, valt nog af te wachten.

Bekijk hier de nieuwe video van Sienna Mae:

Meer
Lees meer...