Silvy De Bie over ‘Liefde voor Muziek’, soloplaat en het leven als artiest

Silvy De Bie over ‘Liefde voor Muziek’, soloplaat en het leven als artiest

Sylver-zangeres Silvy De Bie bracht enkele maanden geleden haar eerste soloplaat ‘Baby Bird’ uit. Ze heeft lang getwijfeld om die stap te zetten, maar collega-artiesten zoals Jasper Steverlinck in ‘Liefde voor Muziek’ trokken haar over de streep. Wij spraken de zangeres vlak voor de exclusieve eerste live showcase van haar soloproject Silvy.

Je zingt vanavond voor het eerst live als soloartiest. Zenuwachtig?

Silvy De Bie: Met Sylver ben ik nooit meer zenuwachtig. Ik doe dat ook al bijna 20 jaar. Het zit er gewoon in. Maar vandaag stel ik mijn eigen ding voor. Dat is heel persoonlijk en alle nummers zijn zelf geschreven. Dat is eigenlijk je ziel een beetje blootleggen.

We staan ook met een hoop mensen op podium: drums, bas, gitaar, piano en blazers. Dat is ook helemaal anders dan gewoon de dj en de gitarist bij Sylver. Maar ik wil zoiets al heel lang doen. Ik ben blij dat het zo ver gekomen is.

Plaat vier jaar in schuif

Waarom heb je ervoor gekozen om solo te gaan?

Silvy De Bie: Even duidelijk maken: ik zing nog steeds voor Sylver. We zijn niet gestopt. Volgend jaar zullen we waarschijnlijk iets nieuws uitbrengen. We zitten in de studio. We zitten heel vaak in het buitenland. Ik wou al heel lang zoiets als dit doen, maar ik had voelde me onzeker dat het niet goed genoeg zou zijn. Het album lag al vier jaar in mijn schuif eigenlijk. Ik deed er gewoon niks mee.

Steun van Jasper Steverlinck

Silvy De Bie: Sinds Liefde voor Muziek durf ik meer. Dat is gekomen door Jasper Steverlinck, Coco Jr.
en Niels Destadsbader vooral. Zij hebben mij gepusht van “je moet dat gewoon doen”. Ik was ongelooflijk zenuwachtig toen Jasper vroeg of ik eens een song kon laten horen. Jasper is qua schrijven ongelooflijk. Als je dan met je tekstjes moet komen … Dat was een zenuwachtig moment. Maar hij zei me dat ik niet mocht twijfelen en dat het supergoed klonk.

Het was zo’n toffe bende. Alles wat je zag, gebeurde eigenlijk spontaan. Het klikte enorm goed vanaf de eerste seconde.

Wie heeft tijdens het programma de mooiste cover gebracht van één van jouw nummers?

Silvy De Bie: Jasper.

Nieuwe plaat

Je nieuwe plaat ‘Baby Bird’ is uit sinds 15 juni. Blij met de reacties?

Silvy De Bie: Ja. Ik had veel schrik omdat de plaat zo persoonlijk is. Maar veel mensen hebben leuk gereageerd. Sommigen zeggen zelfs dat ze moed hebben gevonden in de teksten om er terug tegen aan te gaan. Dat is fijn om te horen.

Waar gaat de plaat over?

Silvy De Bie: Er staan een paar covers op van Liefde voor Muziek. Maar voor de rest staan alle nummers voor afrekenen met het verleden en er opnieuw sterk uitkomen. Dat is de rode draad.

Leven als artiest

Je bent al vanaf een heel jonge leeftijd professioneel met muziek bezig. Wat voor een impact heeft dat op je gehad?

Silvy De Bie: Ik ben ooit vier jaar gestopt met Sylver. Dan heb ik een nine to five-job gehad.

Voor mij was die muziekwereld een soort bubbel waar ik in leefde. Ik had nood aan iets ‘gewoon’. Ik werkte daarvoor altijd ’s avonds en ’s nachts. Ik wou zelf ook groeien. Op een bepaalde manier word je klein gehouden omdat je continu in hetzelfde wereldje zit. Ik ben toen terug gaan studeren en dus in de verzekeringssector gaan werken. Na een tijd realiseerde ik me dat ik er toch niet voor gemaakt was. Ik kon het zingen echt niet missen maar het heeft me wel goed gedaan.

Toekomstplannen

Wat ben je verder nog van plan?

Silvy De Bie: Ik heb nog veel materiaal liggen dus ik kan gemakkelijk een tweede album maken, maar daar is natuurlijk tijd voor nodig.

Het is de bedoeling dat we nu gaan touren. Zodat de mensen de liveshow kunnen zien. Ik hoop dat er veel shows komen, want ik vind dit heel tof om te doen. Dit is eigenlijk een try-out, ik wil mezelf voorstellen. Veel mensen kennen natuurlijk Sylver, maar dit is alsof ik als een nieuwe artiest begin. Mensen weten natuurlijk niet waar ze zich aan moeten verwachten.

Met Sylver hebben we nu vooral plannen in Duitsland. Maar dat is nog niet helemaal concreet. Ik probeer altijd met mijn voetjes op de grond te blijven. Het ziet er tof uit.

Silvy De Bie zal op 23 december ook meedoen aan ‘The Christmas Show’ in de Lotto Arena met onder andere Paul Michiels, Ian Thomas, Tinne Oltmans, Wim Soetaer, Ludo Hellinx en Hans Peter Janssens. Het belooft de “allergrootste kerstshow van West-Europa” te worden.

Gesponsorde artikelen