Single met kinderwens? Je kan nu via speeddate iemand zoeken om een kind mee te delen

Single met kinderwens? Je kan nu via speeddate iemand zoeken om een kind mee te delen

Moet je zomaar je kinderwens laten varen, omdat je prins op het witte paard op zich laat wachten of omdat je holebi bent en opziet tegen de slepende adoptieprocedure? Niet als het van de Nederlandse Sara Coster afhangt. Coster is kinderwenscoach en brengt mensen samen die graag kinderen willen, maar er zelf geen kunnen krijgen. De speeddates zijn in Nederland een groot succes en nu komt de organisatie ook naar België. 

Veel mensen zijn lang single, maar velen onder hen willen toch graag kinderen. Of er zijn holebi-koppels die heel graag hun gezin willen uitbreiden, maar de slepende adoptieprocedure niet willen doorstaan. Het overkomt steeds meer mensen en ook organisatrice Sara Coster bevond zich enkele jaren terug in die situatie. Ze was single, maar had een hele sterke kinderwens. Een vriendin opteerde dat ze samen met een homoseksuele vriend een kind zou maken en delen. “Het was een briljant idee”, aldus Coster. “Ik blij, hij blij, onze ouders blij dat ze toch grootouders zouden worden.”

Uiteindelijk vond Sara Coster een homoseksueel koppel dat ook graag kinderen wou en ondertussen zijn er twee kinderen geboren uit die relatie. De kinderen zijn de ene week bij haar en de andere week bij hun twee vaders. Verjaardagen vieren en op reis gaan doen ze met z’n allen samen.

Al 9 kinderen

Haar succesverhaal deed Coster nadenken om ook andere mensen te helpen en daarom introduceerde ze speeddates in Nederland waar mensen elkaar konden leren kennen die co-ouder willen worden.

Het concept is zoals de naam het al zegt: je komt samen met een aantal mensen die een onvervulde kinderwens hebben. Je geaardheid of gezinssamenstelling doet er niet toe. Je krijgt 5 minuten met iedereen die er die avond is en kunt na de speeddate beslissen of er iemand is die je beter wil leren kennen om eventueel samen een kind mee op de wereld te zetten.

In Nederland zijn al negen kinderen geboren uit zo’n kennismaking en zijn er nog twee op komst, volgens de website van Meer dan Gewenst. Omdat het in Nederland zo’n succes is, wil Coster nu ook de Belgen helpen met hun onvervulde kinderwens.

Tweede poging

In 2015 vond al eens een bijeenkomst van Meer dan Gewenst plaats in ons land. Er daagden maar liefst 36 mensen op, maar nadien viel het concept stil. Sara Coster ziet aan het aantal inschrijvingen op de Nederlandse website dat er nog steeds veel interesse is van de Belgen en daarom herintroduceert ze de speeddates in ons land.

Heb jij interesse in een speeddate voor je kinderwens? Dan kan je je inschrijven op de website van Meer dan Gewenst. Momenteel staat er nog geen concrete datum voor ons land vast, maar dat komt er snel aan.

iStock

Gesponsorde artikelen