Sir Ian McKellen (81) krijgt coronavaccin: “Voel me euforisch”

Acteur Sir Ian McKellen is gisteren in het Queen Mary’s University Hospital in Londen ingeënt tegen het coronavirus. De 81-jarige Brit reageerde na afloop heel tevreden. “Dit is een heel speciale dag, ik voel mij euforisch”, zei hij aan Daily Mail.

Terwijl ons land ten vroegste op 27 december begint met vaccineren tegen het coronavirus, is het eerste spuitje in het Verenigd Koninkrijk al gezet op 8 december. Ondertussen zijn daar al duizenden coronavaccins gegevens.

Gandalf en Magneto

De eerste inentingen zijn ook in het Verenigd Koninkrijk voor gezondheidswerkers, personeel uit woonzorgcentra en 80+’ers. Onder de laatste categorie valt ook Sir Ian McKellen.

De 81-jarige acteur is bij het grote publiek vooral bekend als Gandalf in de films van Lord of the Rings en Magneto in de X-Men-films. Maar zelfs ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd, blijft McKellen actief als acteur.

“Pijnloos en gemakkelijk”

De acteur hoopt dan ook dat deze coronacrisis zo snel mogelijk achter de rug is. “Ik hoop oprecht dat als meer mensen gevaccineerd worden, we terug kunnen keren naar een normalere manier van leven”, zei hij na zijn inenting.

Getwijfeld om het vaccin te krijgen, heeft hij nooit. “Iedereen die zo lang leeft als ik, leeft nog dankzij eerdere vaccinaties”, zei Ian McKellen daarover. En ook achteraf had hij geen spijt. “Het is pijnloos en gemakkelijk.” De acteur nam achteraf ook de tijd om het ziekenhuispersoneel te bedanken voor hun inzet in de strijd tegen het coronavirus.

Meer
Lees meer...