Ian McKellen wil niet dat andere acteur Gandalf speelt in Amazon-serie ‘Lord of the Rings’

Ian McKellen wil niet dat andere acteur Gandalf speelt in Amazon-serie ‘Lord of the Rings’

De aankondiging dat Amazon aan het werken is aan een televisieserie van ‘Lord of the Rings’ werd niet unaniem op gejuich onthaald. ‘Lord of the Rings’ zonder onze geliefde acteurs? Toch maar liever niet. Maar misschien gaan we toch bekende gezichten te zien krijgen. Want Sir Ian McKellen ziet het voorlopig niet zitten dat een andere acteur de rol van Gandalf gaat vertolken in de nieuwe Amazon-serie. Hij solliciteert zo openlijk voor ‘zijn’ rol.

Een terugkeer naar Middle Earth was voor velen reden om feesten, maar een volledig nieuwe serie was er volgens anderen dan weer te veel aan. Zelfs acteurs uit de originele filmreeks spraken zich uit tegen de nieuwe serie. Het leek er dan ook op dat er maar weinig originele acteurs hun rol opnieuw zouden opnemen voor de nieuwe serie.

“Wat bedoel je, een andere Gandalf?”

Maar nu is er goed nieuws voor de Lord of the Rings-fans, want de iconische Sir Ian McKellen, die Ganfald vertolkte in zowel de Lord of the Rings– als de Hobbit-reeks, heeft in The Graham Norton Show gezegd geen andere acteur de rol van Gandalf te willen zien spelen.

“Amazon werkt aan een televisieserie van Lord of the Rings. Is dat niet vervelend, dat er nu een andere Gandalf zal zijn?”, vroeg Graham Norton in zijn talkshow aan de acteur. “Wat bedoel je, een andere Gandalf?”, reageerde McKellen ietwat verontwaardigd. “Ik heb nog niet toegezegd omdat ze mij het nog niet hebben gevraagd.” McKellen solliciteerde zo duidelijk voor de rol in de nieuwe serie.

“Ik ben zeker niet te oud!”

De serie zal een prequel vormen op de filmreeks. Een terugkeer van de originele cast, die ondertussen danig verouderd is, vormt dan ook een probleem. Maar niet voor Gandalf, zo vindt McKellen. “Maar jij suggereert nu dat er iemand anders de rol zal spelen? Gandalf is 7.000 jaar oud, dus ik ben zeker niet te oud.” McKellen speelde in de Hobbit-films ook al een ‘jongere’ Gandalf, dus hij is het alleszins al gewoon.

Met McKellen zou de serie meteen al een grote naam én een bekend gezicht hebben. Maar niet alleen daarom zou het een slimme zet zijn van Amazon. McKellen zou ervoor kunnen zorgen dat vele tegenstanders van de serie weleens van gedachten zouden kunnen veranderen.

Lord of the Rings

Gesponsorde artikelen