Terug van weggeweest: skinny scarf is dé lentetrend van 2023

Een klein lapje stof, meer dan dat is de skinny scarf niet. Toch is ze weer helemaal trendy! Ze maakte twee jaar geleden al haar comeback, maar dook toen al snel terug de kast in. Useless or iconic? Dat moet je voor jezelf uitmaken.

In de jaren 1960, werd de look populair gemaakt door muzikanten als Keith Richards en Mick Jagger van The Rolling Stones. Ook doen de skinny scarfs ons denken aan het begin van de jaren 2000, toen iconen als Britney Spears en Avril Lavigne de modetrends sterk beïnvloedden. Je nek warm houden zullen ze al zeker niet doen, maar ze vormen wel het perfecte accessoire om je lente-outfit te pimpen. Niet iedereen is fan van het dunne sjaaltje: de één vindt het een statement piece, de ander vindt het maar niks.

Stijltips

De skinny scarf is niet het gemakkelijkste mode-item om te stijlen. Zowel model Bella Hadid, als Gen-Z-influencer Matilda Djerf rocken de skinny scarf alsmaar meer en als we hen moeten geloven, kan je het sjaaltje het best combineren met een blazer of oversized jas. 

Halverwege één van Europa’s meest levendige en eigenzinnige Fashion Weeks, die van Kopenhagen, zien we in de shows een duidelijk patroon van lange en slanke sjaals. Als ze niet gebreid zijn, zijn ze van leer of vol geborduurde glitters, en dat zowel bij mannen als vrouwen. Ook modehuizen Louis Vuitton en The Garment stappen op de trend.

@iluvurfit Practicality and fashion collide once again ? #nyc #nycfashion #soho #sohofashion #streetfashion #streetstyle #nycstyle #fashiontiktok #personalfashion #everydayoutfits #ootd #outinspo #styleinspo #skinnyscarf #streetinterview #nycstreetfashion ♬ original sound – i luv ur fit
Meer
Lees meer...