Slachtoffer van seksueel misbruik spant rechtszaak aan tegen prins Andrew

Virginia Roberts Giuffre, een van de slachtoffers van Jeffrey Epstein, beschuldigt Britse prins Andrew ervan haar als minderjarige meermaals seksueel misbruikt te hebben.

Bijna twee jaar nadat de Amerikaanse financier Epstein in afwachting van zijn proces zelfmoord pleegde, spant een van zijn slachtoffers nu een rechtszaak aan tegen prins Andrew.

Virginia Roberts Giuffre beschuldigt hem ervan haar te hebben misbruikt in onder andere Epsteins huis in New York toen ze nog geen 18 jaar was. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten en meldt het Amerikaanse ABC News.

Twintig jaar geleden

Over enkele dagen vervalt de wet in New York die het slachtoffers van kindermisbruik mogelijk maakt een civiele zaak aan te spannen, ook als de verjaringstermijn is verstreken. “Als ze het nu niet doet, zou ze hem toestaan om voor altijd ​​te ontkomen aan de verantwoordelijkheid voor zijn daden”, aldus Giuffre’s advocaat, David Boies, aan ABC News.

Het misbruik zou zo’n twintig jaar geleden hebben plaatsgevonden. “Twintig jaar geleden stelden prins Andrews rijkdom, macht, positie en connecties hem in staat een bang, kwetsbaar kind te misbruiken zonder dat er iemand was om haar te beschermen. Het is hoog tijd dat hij ter verantwoording wordt geroepen”, is volgens ABC News te lezen in de rechtbankstukken.

Giuffre eist via de rechtbank een niet nader gespecificeerde schadevergoeding en bestraffing, en beschuldigt Andrew van aanranding en het opzettelijk toebrengen van emotioneel leed.

Foto’s

Andrew zei in 2019 in een interview met de BBC dat hij niet op de hoogte was van de seksueel grensoverschrijdende praktijken van Epstein. Hij ontkende ook seks te hebben gehad met een minderjarige.

Hij zou zich niks herinneren, ondanks foto’s waarop hij samen met het vermeende slachtoffer te zien is. Nadat de BBC het interview uitzond, legde de prins na veel commotie zijn koninklijke taken neer.

Lees ook:

(bzg)

Meer
Lees meer...