Snel en gemakkelijk zelf sangria maken, dat doe je zo

Snel en gemakkelijk zelf sangria maken, dat doe je zo

Zegt er iets meer zomer dan sangria? Koop je hem in de winkel, dan lijkt het wat duur, maar eigenlijk kan je sangria ook gewoon zelf thuis maken, en dat kan zelfs op een goedkope manier. Met ons recept staat er op één-twee-drie een paar liter sangria op tafel.

Oké, het weer is er niet naar vandaag, maar bij elke zomerse barbecue hoort een kan of twee van dit Spaanse zomerse drankje. Het loopt lekker naar binnen, ’t is fris en je wordt er gewoon vrolijk van. Met sangria in huis moet je niet naar Spanje verhuizen, je viert de zomer gewoon in je tuin met ons goedkope, makkelijke recept.

Wat heb je nodig?

– 1 liter rode wijn. Uit een doos is prima.

– Een halve liter citroenlimonade of fruitsap

– Ijs

– Een brandy

– Een beetje sterke drank (bijvoorbeeld: 43)

– Seizoensfruit (aardbeien, druiven). Die mogen ook diepgevroren zijn.

– Sinaasappel

Hoe maak je het?

Snij eerst je sinaasappel op schijfjes. Leg die schijfjes onderin je kan en duw stevig aan, zodat het sap al vrijkomt. Giet alle sterkedrank en wijn samen en giet dat over in de kan met de sinaasappels in. Laat dat een uurtje staan. Voeg vervolgens het fruit (in kleine blokjes gesneden) en een glas fruitsap in de wijn.

Nu kan je kiezen: giet naar eigen smaak citroenlimonade en fruitsap erbij. Of je kan dat natuurlijk ook apart serveren. Dien op in glazen gevuld met véél ijs en een lepeltje. Smakelijk!

iStock

Gesponsorde artikelen