Spaanse matchwinnaar verneemt na gewonnen WK-finale dat haar vader gestorven is

Vreugde en verdriet lagen zondag wel heel dicht bij elkaar voor Olga Carmona. De 23-jarige Spaanse international scoorde eerst de winning goal in de finale van het wereldkampioenschap voetbal, maar vernam enkele uren later dat haar vader diezelfde dag overleden was.

De Spaanse nationale vrouwenvoetbalploeg stond zondagmiddag Belgische tijd in Sydney, Australië tegenover Engeland in de finale van het wereldkampioenschap voetbal. Spanje had in die finale duidelijk de overhand, maar stuitte meer dan eens op de ijzersterke Engelse doelvrouw Mary Earps. Uiteindelijk wonnen ze toch met 1-0 dankzij een doelpunt van Olga Carmona in de 29ste minuut. De 23-jarige linksachter van Real Madrid was na afloop dan ook door het dolle heen.

De Spaanse voetbalbond kwam enkele uren na die finale echter met heel triestig nieuws. “De RFEF betreurt het ten zeerste om het overlijden van de vader van Olga Carmona te melden. De voetbalster vernam het droevige nieuws na de WK-finale”, schrijf de bond daar, waarna het zijn medeleven deelde voor Carmona.

Ster

De speelster zelf deelde niet veel later ook een post op X. “Zonder het te weten, had ik mijn ster al voor de wedstrijd begon”, schreef ze daar, verwijzend naar de ster die landen krijgen boven hun embleem nadat ze wereldkampioen geworden zijn. “Ik weet dat je me de kracht hebt gegeven om iets unieks te bereiken. Ik weet dat je vanavond naar me hebt gekeken en dat je trots op me bent. Rust zacht papa.”

Deze ochtend volgde er nog een tweede boodschap. “Gisteren was de beste en de slechtste dag van mijn leven. Ik weet dat je me graag zou zien genieten van dit historische moment, daarom zal ik bij mijn collega’s zijn, zodat je, waar je ook bent, weet dat deze ster ook van jou is, papa”, schreef Olga Carmona toen.

Meer
Lees meer...