Speciale munten van BTS brachten meer dan 4 miljoen euro op en krijgen een tweede editie

Eind vorig jaar lanceerde de Zuid-Koreaanse overheid speciale munten in het thema van BTS. Het deed dat om de tiende verjaardag van de boyband gepast te vieren. En de munten bleken een succes te zijn. Want Zuid-Korea verdiende er maar liefst 4,12 miljoen euro aan. Genoeg om dit nog eens opnieuw te doen.

Binnenkort zullen er in Zuid-Korea opnieuw munten van BTS verschijnen. Deze keer zal het niet gaan om munten met het logo van de groep, maar wel om munten met de gezichten van de zeven leden. Het is nog niet duidelijk wanneer de munten zullen verschijnen.

BTS-munten

De Korea Minting and Security Printing Corporation (KOMSCO) lanceert regelmatig speciale munten voor bijzondere gelegenheden. In het verleden ging het zo al om een munt die de 100ste verjaardag van de voorganger van de Koreaanse regering vierde en eentje voor de 50ste verjaardag van zanger Cho Yong-pil. Ook K-popgroep EXO kreeg al een speciale munt. De groep kreeg die naar aanleiding van hun optreden bij de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in 2018. 

Eind vorig jaar was het de beurt aan BTS. Op 13 juni 2023 bestaat BTS precies 10 jaar en daarom lanceerde de KOMSCO vorig jaar al een speciale BTS-munt. Het ging toen toepasselijk om munten van 10 won. Daarbij werd op de voorkant klein het logo van BTS toegevoegd. Op de achterkant staat het logo in het groot met de woorden “BTS” en de namen van de zeven leden van de groep. De munten werden op vrijdag 16 december officieel gelanceerd in een beperkte oplage en gingen vlot over de toonbank.

4,12 miljoen euro

In totaal werden er in december 10.000 gouden munten gedrukt als verwijzing naar de 10de verjaardag van BTS. Daarnaast werden er ook 77.777 zilveren munten gedrukt, wat dan weer een verwijzing is naar de zeven leden van BTS. De munten werden verkocht via de Weverse Shop, de officiële merch-shop van BTS. Goedkoop waren ze wel niet. Zo betaalde je 125,41 dollar voor een zilveren munt en maar liefst 3.678,84 dollar voor een gouden munt van 28-karaat, van deze soort waren er 1.000 in omloop.

Dat hield de fans niet tegen, want de 87.777 munten waren in sneltempo de deur uit. In totaal bracht dat volgens The Korea Herald maar liefst 6 miljard won (4,12 miljoen euro) op, het hoogste bedrag ooit voor de verkoop van speciale munten. Daarom kondigt de KOMSCO nu een nieuwe lading munten aan.

Nieuwe munten

Dit jaar nog zullen er nieuwe munten van BTS gedrukt worden. Deze keer zal het niet gaan om munten met het logo van de groep, maar wel om zeven verschillende munten met portretten van de zeven leden. Het is nog niet geweten wanneer de nieuwe munten zullen verschijnen en hoeveel ze zullen kosten.

Meer
Lees meer...