Zuid-Korea wil speciale BTS-munten uitbrengen om tiende verjaardag van de groep te vieren

Binnenkort kan je in Zuid-Korea mogelijk een speciale munt met BTS vinden. De Korea Minting and Security Printing Corporation (KOMSCO) wil deze munten uitbrengen om de tiende verjaardag van de groep te vieren. Het zou gaan om een aantal verschillende munten in het teken van de boyband.

Dat BTS razend populair is, moeten we je waarschijnlijk niet meer vertellen. Hoewel de zeven leden van de Zuid-Koreaanse boyband binnenkort naar het leger moeten, blijven ze overal aanwezig en binnenkort zullen ze ook te zien zijn op munten.

BTS-munten

Cho Yong-man, de president van de Korea Minting and Security Printing Corporation (KOMSCO) heeft laten weten dat hij achter het idee staat om speciale munten te maken in het teken van BTS. De KOMSCO lanceert regelmatig speciale munten voor bijzondere gelegenheden.

In het verleden ging het zo al om een munt die de 100ste verjaardag van de voorganger van de Koreaanse regering oprichtte en eentje voor de 50ste verjaardag van zanger Cho Yong-pil. Ook K-popgroep EXO kreeg al een speciale munt. De groep kreeg die naar aanleiding van hun optreden bij de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in 2018.

En nu zou het de beurt zijn aan BTS. Volgend jaar bestaat de populaire groep 10 jaar en dat wil de Korea Minting and Security Printing Corporation gepast vieren. Er zijn plannen om verschillende munten uit te brengen die gewijd zijn aan de zevenkoppige groep. Big Hit Music, het agentschap van BTS, bevestigde dat ze de vraag kregen om BTS-munten uit te brengen. Of de collector’s items er ook echt zullen komen, staat echter nog niet vast. Momenteel zit alles nog in de onderhandelingsfase.

Meer
Lees meer...