Zuid-Korea stelt speciale BTS-munt voor

Op 13 juni 2023 viert de Zuid-Koreaanse boyband BTS z’n tiende verjaardag. Om dat te vieren zal de Korea Minting and Security Printing Corporation (KOMSCO) een speciale munt uitbrengen. Die werd gisteren voorgesteld. Het gaat om een munt met het logo van BTS en de namen van de zeven leden.

Recent nog kwam het nieuws dat de Korea Minting and Security Printing Corporation (KOMSCO) overwoog om speciale munten uit te brengen voor de tiende verjaardag van BTS. Toen moest dit nog onderhandeld worden met Big Hit Music, het agentschap van BTS, maar die onderhandelingen zitten er nu op en de munten zijn officieel voorgesteld.

BTS-munt

De KOMSCO lanceert regelmatig speciale munten voor bijzondere gelegenheden. In het verleden ging het zo al om een munt die de 100ste verjaardag van de voorganger van de Koreaanse regering oprichtte en eentje voor de 50ste verjaardag van zanger Cho Yong-pil. Ook K-popgroep EXO kreeg al een speciale munt. De groep kreeg die naar aanleiding van hun optreden bij de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in 2018. 

En nu is het de beurt aan BTS. Volgend jaar bestaat de populaire groep 10 jaar en dat wil de Korea Minting and Security Printing Corporation (KOMSCO) gepast vieren. Het gaat toepasselijk om de munten van 10 won. Daarbij werd op de voorkant klein het logo van BTS toegevoegd. Op de achterkant staat het logo in het groot met de woorden “BTS” en de namen van de zeven leden van de groep. De munten worden op vrijdag 16 december officieel gelanceerd.

De timing van de lancering van de munten schoot bij veel fans van BTS toch in het verkeerde keelgat. De munten werden namelijk aangekondigd op de dag dat Jin als eerste lid van BTS aan z’n legerdienst begon. Na jarenlang vruchteloos overleg door de regering kreeg BTS namelijk geen uitzondering, waardoor de groep zelf besloot om de legerdienst aan te vatten en niet te wachten op een mogelijke last minute uitzondering.

Meer
Lees meer...