BTS lost nieuw nummer ‘The Planet’ met alle leden

BTS heeft nog maar eens bewezen dat hun “pauze” absoluut geen einde van de groep betekent. Vandaag brachten ze zo het nummer The Planet uit, waarop alle zeven leden samen te horen zijn. Het nummer maakt deel uit van de soundtrack van de nieuwe Zuid-Koreaanse animatiereeks Bastions die zondag in première gaat.

Volgende maand is het een jaar geleden dat de leden van BTS aankondigden dat ze de komende maanden meer zouden focussen op hun solowerk. Ze deden dat met het zicht op hun verplichte militaire dienstplicht. Sinds de aankondiging kregen we met ‘Jack in the Box’ van j-hope, ‘Indigo’ van RM, ‘FACE’ van Jimin en ‘D-DAY’ van Agust D (SUGA) al vier volledige soloalbums. Jin, die in december als eerste naar het leger trok, dropte voor zijn vertrek nog de single The Astronaut. Vorige maand begon ook j-hope aan z’n legerdienst, nadat hij nog het nummer on the street (feat. J. Cole) loste. Maar nu is er een nieuw nummer van de volledige groep.

The Planet

Voor Jin en j-hope aan hun verplichte legerdienst begonnen, hebben ze nog meegewerkt aan het nummer The Planet, dat vandaag verschenen is. Het gaat om het intronummer van de nieuwe animatiereeks Bastions. Die reeks volgt een groep superhelden die iets proberen te doen tegen slechteriken die het klimaat vervuilen. De eerste aflevering van Bastions verschijnt nu zondag, op 14 mei 2023, op de Zuid-Koreaanse televisie.

The Planet is dus het eerste nieuwe nummer van BTS sinds Yet To Come, dat in juni 2022 verscheen. Het nummer sluit perfect aan bij het thema van de reeks, want het gaat over hoe je samen sterker bent dan alleen en hoe je door samen te werken de wereld kan redden. Naast de titelsong van BTS zullen er in Bastions ook nummers van LE SSERAFIMBB Girls (nieuwe naam van Brave Girls), Heize, AleXa, Seo J, Kang Min-seo en P. Cassady te horen zijn.

Beluister The Planet van BTS op Spotify:

Bastions deelde ook een video van The Planet, waarin je de personages uit de reeks kan zien dansen op het nummer:

Meer
Lees meer...