Kim Ga-ram verlaat officieel LE SSERAFIM na beschuldigingen van pesterijen

De K-popgroep LE SSERAFIM bestaat vanaf nu uit vijf leden. Kim Ga-ram, die al kort na het debuut van de groep op non-actief werd gezet, heeft nu ook officieel de groep verlaten. Kort nadat ze werd voorgesteld als lid van de groep deden verschillende verhalen de ronde over haar gedrag op school.

De controverse rond Kim Ga-ram van LE SSERAFIM is afgelopen. Het agentschap Source Music heeft laten weten dat haar contract afgesloten is en ze dus geen deel meer uitmaakt van de groep, noch het agentschap.

LE SSERAFIM

LE SSERAFIM was de eerste girlgroup die haar debuut maakte onder HYBE, het label van BTS. De groep, die toen uit zes leden bestond, valt onder Source Music, dat eerder overgenomen werd door HYBE. Source Music was ook het agentschap van GFriend.

De nieuwe groep viel al meteen op want Sakura en Kim Chae-won, die eerder deel uitmaakten van Iz*One werden in maart aangekondigd als de twee eerste leden van de groep. Later volgde ook het nieuws dat Kazuha deel zou uitmaken van de groep. Zij is een Japanse ballerina die gescout werd toen ze aan de Nationale Balletacademie van Amsterdam studeerde. Verder bestond de groep ook uit Huh Yun-jin, een zangeres met opera-ervaring, Hong Eun-chae en Kim Ga-ram. En die laatste zorgde meteen voor ophef.

Non-actief na 2 weken

Toen Kim Ga-ram werd voorgesteld als lid van de groep, kwamen er meteen verschillende vermeende klasgenoten met verhalen over hoe ze een pester was. Het ging daarbij over verhalen van de afgelopen jaren, want de 16-jarige Kim Ga-ram gaat nog steeds naar die middelbare school. Source Music ontkende die geruchten meteen en liet weten dat er niets van aan was. Toen kwam een vermeend slachtoffer met bewijsmateriaal op de proppen. Het ging daarbij om een document van de school waar Ga-ram en het slachtoffer les volgden. In dat document werd aangegeven dat Ga-ram het schoolreglement overtreden had en daarvoor de hoogste straf kreeg. De school wilde geen commentaar geven. 

Daarna kwam Source Music met een nieuw statement, waarin het volledige verhaal uit de doeken werd gedaan. Source Music schreef daarbij dat het vermeende slachtoffer, Yoo Eun-soo (een alias), een foto had gemaakt van een klasgenote terwijl ze zich aan het omkleden was. Die foto verspreidde ze vervolgens via sociale media. Het meisje op de foto was een goede vriendin van Kim Ga-ram dus besloot zij op Eun-seo te confronteren. Daarbij kwam het tot een hevige woordenwisseling waarna Kim Ga-ram door de school gestraft werd.

In datzelfde statement liet Source Music ook weten dat Kim Ga-ram voorlopig op non-actief werd gezet. Ze ondervond namelijk “veel psychologische schade” door de hele kwestie. LE SSERAFIM herverdeelde de zanglijnen en choreografie en trad verder op met vijf leden.

Definitief uit groep

Ondertussen liep achter de schermen wel nog steeds een rechtszaak tussen Yoo Eun-seo en Source Music. Die zaak was aangespannen door het agentschap over wat zij “valse beschuldigingen” aan het adres van Kim Ga-ram noemden. Maar nu is er een beslissing gevallen die doet vermoeden dat Kim Ga-ram dan toch niet onschuldig was.

Met een statement maakt Source Music namelijk bekend dat Kim Ga-ram officieel de groep LE SSERAFIM verlaat. “Ons agentschap heeft besloten om het exclusieve contract met Kim Ga-ram te beëindigen. We willen onze oprechte excuses aanbieden aan onze fans en zij die liefde en steun hebben getoond voor onze groep. Want we hebben jullie heel wat zorgen gegeven over de controverse rond het lid.” Source Music bevestigt in het statement ook dat LE SSERAFIM nu als groep met vijf leden verder zal gaan.

Meer
Lees meer...