Kim Garam (LE SSERAFIM) twee weken na debuut al op non-actief door beschuldigingen van pesterijen

Er is de laatste dagen heel wat te doen rond Kim Garam van de nieuwe K-popgroep LE SSERAFIM. De groep maakte haar debuut nog maar enkele weken geleden, maar toch werd er al veel geschreven over Kim Garam. De 16-jarige zangeres wordt namelijk beschuldigd van pesterijen, maar haar agentschap Source Music blijft dit ontkennen.

Het agentschap Source Music heeft in een uitgebreid statement laten weten dat Kim Garam van de K-popgroep LE SSERAFIM een tijdelijke pauze neemt. Al vanaf het moment dat ze werd aangekondigd als een van de leden van de groep doen er hardnekkige geruchten de ronde dat ze een pester zou zijn. In Zuid-Korea wordt er zwaar getild aan pesterijen, waardoor veel mensen al eisten dat Kim Garam uit de groep gezet zou worden. Maar volgens Source Music zijn de geruchten niet juist, in tegendeel.

Kim Garam

Vorige maand werd Kim Garam voorgesteld als een van de leden van LE SSERAFIM. Er werd fel uitgekeken naar het debuut van de groep want het gaat om de eerste girlgroup van Source Music die haar debuut maakt sinds het agentschap deel uitmaakt van het moederbedrijf HYBE. Maar meteen na de bekendmaking van Kim Garam als een van de leden kwam er kritiek.

Er kwamen verschillende vermeende klasgenoten van Kim Garam met verhalen over hoe ze een pester was. Source Music ontkende die geruchten meteen en liet weten dat er niets van aan was. Maar de afgelopen dagen zijn er nieuwe verhalen komen bovendrijven, waarbij een vermeend slachtoffer zelfs met bewijsmateriaal kwam. Het ging daarbij om een document van de school waar Garam en het slachtoffer les volgden. In dat document werd aangegeven dat Garam het schoolreglement overtreden had. De school wilde geen commentaar geven.

Non-actief

Doordat de online kritiek steeds luider werd, kwam Source Music met een nieuw statement. Het gaat om een lang statement waarin het agentschap het volledige verhaal uit de doeken doet. Op het einde van het statement wordt ook aangekondigd dat Kim Garam voorlopig niet meer zal deelnemen aan de activiteiten van LE SSERAFIM. Het agentschap houdt wel vol dat Kim Garam niet de schuldige is in het verhaal en dat ze eigenlijk zelf het slachtoffer was van pesterijen.

“We wilden aanvankelijk niet ingaan op de details van de feiten omdat het gaat om gevoelige informatie van minderjarigen. Maar omdat er nu overdreven geruchten de ronde doen dat enkel Kim Garam zich herhaaldelijk schuldig maakte aan schoolgeweld willen we deze beschuldigingen corrigeren.” Volgens Source Music zou Yoo Eun-seo (een alias van het vermeende slachtoffer) een foto gemaakt hebben van een klasgenote terwijl zij zich aan het omkleden was. De foto, waarop het meisje in haar ondergoed te zien werd, deelde ze vervolgens op sociale media. Het meisje op de foto was een goede vriendin van Kim Garam, waardoor zij het voor haar opnam. Daarbij kwam het tot een hevige woordenwisseling. Yoo Eun-seo bekende de feiten, maar werd niet gestraft. Ze veranderde wel vrijwillig van school. Net voor ze van school veranderde, gaf ze nog aan dat ze gepest werd door Kim Garam en een andere klasgenote, die vervolgens wel gestraft werden.

Volgens Source Music is Kim Garam eigenlijk het slachtoffer van pesterijen. Het gaat daarbij om valse geruchten die de ronde deden op de school na het incident met Yoo Eun-seo. Zo ging rond dat ze iemand met een bloempot geslagen had, wat compleet verzonnen was. Kim Garam en haar vrienden zouden ook in een groepschat toegevoegd worden waarin ze uitgescholden werden. Telkens wanneer ze die groep verlieten, werden ze opnieuw toegevoegd.

Rechtszaak

Op dit moment is er een rechtszaak aan de gang tussen Yoo Eun-seo (dit is nog steeds een schuilnaam) en Kim Garam. Het was Source Music dat de rechtszaak startte over de valse beschuldigingen aan het adres van Kim Garam.

Voorlopig zal Kim Garam niet meer deelnemen aan de promoties van LE SSERAFIM. Volgens Source Music is dat om haar “gewonde hart te helen” aangezien de situatie haar veel psychologische schade heeft toegebracht.

Meer
Lees meer...