K-popgroep Brave Girls kondigt afscheid aan

De K-popgroep Brave Girls, die een heel bijzondere carrière hadden, heeft aangekondigd dat ze zullen stoppen als groep. Het contract van de vier leden bij het agentschap Brave Entertainment liep af, waarna de leden beslisten om elk hun eigen weg te gaan. Samen met het nieuws over het einde van de groep deelde Brave Girls nog een laatste single met de toepasselijke titel Goodbye.

De meidengroep Brave Girls, die in 2021 viraal gingen met hun oude hit Rollin’, heeft besloten om uit elkaar te gaan. Het contract van de vier leden bij het agentschap Brave Entertainment liep dit jaar af en de leden besloten om het niet te verlengen. In het statement van het agentschap komen we ook te weten dat ze elk hun eigen weg zullen gaan en dus niet als groep naar een ander agentschap zullen trekken.

Brave Girls

Brave Girls debuteerde in 2011. De groep bestond oorspronkelijk uit vijf leden, Eunyoung, Seo-a, Yejin, Yoojin en Hyeran. In 2016 kwam er dan een grote vernieuwing van de groep. Daarbij verlieten Eunyoung, Seo-a en Yejin Brave Girls en kwamen er vijf nieuwe leden bij Minyoung, Yujeong, Eunji, Yuna en Hayun. Yoojin verliet de groep in 2017 en in 2019 volgden ook Hyena en Hayun. Sindsdien is de groep met vier: Minyoung, Yujeong, Eunji en Yuna.

De groep bleef lang onder de radar, maar daar kwam in 2021 plots verandering in. Toen ging het Rollin’, een nummer dat de groep in 2017 uitbracht, viraal door een video op YouTube. In die video is te zien hoe het nummer een gigantische hit is bij het Zuid-Koreaanse leger. Zo gaan de militairen helemaal uit hun dak bij het horen van Rollin’ en zingen ze uit volle borst mee.

De groep haalde door die heropleving van Rollin’ haar eerste overwinningen in Zuid-Koreaanse muziekshows en Rollin’ was in het voorjaar van 2021 niet weg te denken uit de Zuid-Koreaanse hitlijsten. Het succes van Rollin’ lanceerde de groep zo en ze scoorden later nog hits met Chi Mat Ba Ram en We Ride. Vorig jaar waren ze ook te zien in het programma Queendom 2.

Einde als groep

Maar nu volgt het nieuws dat de groep zal stoppen. Het contract van de vier huidige leden met Brave Entertainment is na zeven jaar afgelopen en de leden besloten om niet bij te tekenen. In het officiële statement laat Brave Entertainment weten dat de leden samen met het agentschap na lang overleg besloten hebben dat het een mooi moment is om te stoppen.

In het statement wordt de bijzondere carrière van Brave Girls belicht. “Brave Girls startte als een 역주행의 아이콘 (yeokjoohaeng icon, waarmee verwezen wordt naar een nummer dat plots opnieuw opduikt in de hitlijsten, red.), maar ze groeiden al snel uit tot een meidengroep met een ongeziene kracht op de hitlijsten. We beseffen heel goed dat dit het gevolg is van de doorzettingskracht van de leden en hun fans die niet stopten bij een mirakel, waardoor een legende geschreven werd. We zullen de iconen van hoop altijd herinneren.”

Meer
Lees meer...