Deelnemers ‘Queendom 2’ bekend: Ervaring tegen nieuw talent

Later dit jaar komt Queendom terug. Daarin nemen opnieuw zes vrouwelijke K-popartiesten het tegen elkaar op. Net zoals in het eerste seizoen vormt de line-up een mengeling van nieuwe en oude groepen en artiesten.

In 2019 verscheen het eerste seizoen van Queendom op de Zuid-Koreaanse zender Mnet. Toen namen Park Bom, AOA, Lovelyz, Oh My Girl, (G)I-DLE en Mamamoo deel. Die laatste kon toen winnen. Vorig jaar verscheen Kingdom: Legendary War, de mannelijke tegenhanger van het programma. Daarin ging Stray Kids met de overwinning lopen en nu is het opnieuw aan de vrouwen.

Queendom 2

Ook deze keer zullen zes artiesten het tegen elkaar opnemen. Het gaat om vijf groepen en één soloartieste. Daarbij gaat het om enkele ervaren artiesten, maar ook groepen die nog maar net bezig zijn.

Hyolyn

De soloartieste in het gezelschap is Hyolyn. Zij debuteerde in 2010 als een van de leden van Sistar, bekend van hits als Touch My Body en Shake It. Tijdens haar jaren bij Sistar bracht Hyolyn al enkele solonummers uit. Toen Sistar het in 2017 voor bekeken hield, stapte Hyolyn uit het agentschap Starship Entertainment en richtte ze haar eigen agentschap, Bridʒ (uitgesproken als ‘Bridge’), op. Haar meest recente nummer is Layin’ Low, een samenwerking met rapper Jooyoung die verscheen in januari 2022.

Brave Girls

Ook de tweede naam heeft aan ervaring geen gebrek. Brave Girls debuteerde in 2011, maar bleef lang vrijwel onder de radar. Tot Rollin’, een nummer dat de groep in 2017 uitbracht, plots viraal ging door een video op YouTube. De groep haalde z’n eerste overwinningen in Zuid-Koreaanse muziekshows en Rollin’ was in het voorjaar niet weg te denken uit de hitlijsten. Later scoorden ze ook nog met Chi Mat Ba Ram. In maart komen ze met een nieuwe comeback.

Cosmic Girls/WJSN

De volgende groep is bezig sinds 2016. WJSN of Cosmic Girls is nu dus al zes jaar bezig en wist in die tijd verschillende hits te scoren. De groep bestaat uit 10 leden en telt ook verschillende subunits. WJSN Chocome en WJSN The Black wisten zo als afzonderlijk hits te scoren. De meest recente comeback van de volledige groep dateert uit 2021 en heette Unnatural. Vorige maand bracht WJSN Chocome nog het superaanstekelijke Super Yuppers! uit.

Loona

Loona, een groep met 12 leden, ontstond in 2018 na een debuutproject van 18 maanden. De groep kreeg al snel een grote en hondstrouwe fanbasis. De afgelopen jaren scoorden ze verschillende hits met nummers als Why Not?, So What en Butterfly. De meest recente comeback van Loona dateert uit juni 2021 en luisterde naar de naam PTT (Paint the Town).

Kep1er

De eerste van de twee groepen die nog maar dit jaar debuteerden, is Kep1er. Deze groep werd eind 2021 gevormd door de talentenjacht Girls Planet 999. De groep bestaat uit 9 leden uit Zuid-Korea, Japan en China. Ze hebben samen nog maar één album uitgebracht met als title track WA DA DA. Maar Yujin heeft wel al heel wat ervaring. Zij was namelijk tot vorig jaar een van de leden van CLC, die in 2015 debuteerden.

Viviz

De “jongste groep” is Viviz. Hun debuut viel namelijk op 9 februari 2022. Toch heeft het trio al heel wat ervaring. Het gaat namelijk om Eunha, SinB en Umji, drie leden van de voormalige groep GFriend. GFriend debuteerde in 2015 met zes leden. Vorig jaar hielde de groep er onverwachts mee op. Eunha, SinB en Umji vormen nu dus het trio Viviz, terwijl de andere leden werken aan een solocarrière. Viviz heeft momenteel één comeback, BOP BOP!, maar kan natuurlijk ook gebruikmaken van het rijke archief van GFriend.

Het tweede seizoen van Queendom is vanaf 31 maart te bekijken op Mnet. Bij Kingdom: Legendary War kon het programma via een livestream op YouTube wereldwijd live mee gevolgd worden. Het is nog niet zeker of dat nu ook het geval zal zijn.

Meer
Lees meer...