Spin-off ‘Suits L.A.’ officieel in de maak

Na lang speculeren, is het nu ook officieel: NBCUniversal maakt concreet werk van een spin-off van Suits. Die zal zich afspelen in Los Angeles en draaien rond een volledig nieuw hoofdpersonage: Ted Black.

Tussen 2011 en 2019 zijn er in totaal 134 afleveringen gemaakt van Suits. De reeks volgt topadvocaat Harvey Specter (Gabriel Macht) en zijn hyperintelligente assistent Mike Ross (Patrick J. Adams). Het programma was, zeker in de beginjaren, een enorm succes. Recent kende Suits een heuse revival, waardoor het in 2023 zelfs de meest gestreamde reeks was in de Verenigde Staten.

Dat alles zorgde al snel voor speculatie over een spin-off of reboot, iets wat aanvankelijk ontkend werd, maar nu komt zo’n spin-off er toch. Dat melden verschillende Amerikaanse nieuwsmedia.

Suits: L.A.

De nieuwe reeks is van de hand van de originele maker Aaron Korsh en wordt opnieuw geproducet door NBCUniversal. De spin-off zal zich afspelen in dezelfde wereld als Suits, maar gaan over een nieuwe groep personages. Het verhaal verplaatst zich ook naar Los Angeles in plaats van New York. Op dit moment wordt er een pilotaflevering gemaakt.

Suits: L.A. gaat over Ted Black, een voormalige federale aanklager uit New York die zijn carrière opnieuw lanceert in Los Angeles. Daar vertegenwoordigt hij heel wat machtige cliënten. “Zijn bedrijf bevindt zich op een crisispunt en om te overleven moet hij een rol omarmen die hij zijn hele carrière heeft geminacht. Ted wordt omringd door een geweldige groep personages die hun loyaliteit aan zowel Ted als elkaar op de proef stellen. Ondertussen proberen ze zo goed mogelijk hun persoonlijke en professionele leven te combineren. Terwijl dit alles gebeurt, komen we steeds meer te weten over het verleden van Ted Black en waarom hij alles in New York heeft moeten achterlaten”, klinkt de beschrijving.

Voorlopig ziet het er niet naar uit dat personages uit de originele reeks van Suits hun opwachting zullen maken in Suits L.A.. Wel zou er in de reeks soms naar hen en hun advocatenbureau verwezen worden.

Meer
Lees meer...