‘Suits’ blijft scoren op streamingdiensten, maar op een reboot moeten we niet direct hopen

Suits is de verrassing van de zomer op streamingdiensten. De reeks is sinds kort te bekijken op Netflix en wordt daardoor massaal gebinged. Sommige fans hoopten dat dat succes de makers zou aansporen om een remake of reboot te maken, maar daar moeten we niet direct op hopen.

Tussen 2011 en 2019 zijn er in totaal 134 afleveringen gemaakt van Suits. De reeks volgt topadvocaat Harvey Specter (Gabriel Macht) en zijn hyperintelligente assistent Mike Ross (Patrick J. Adams). Het programma was, zeker in de beginjaren, een enorm succes. Het zorgde ook voor de doorbraak van actrice Meghan Markle, die later met de Britse prins Harry zou trouwen.

Netflix verwierf recent de rechten op Suits en dus kan je alle seizoenen sinds 23 juni bekijken op de streamingdienst. Dat is alvast massaal gedaan, want de reeks brak in de Verenigde Staten zelfs een kijkcijferrecord. Het bereikte de eerste plaats in de streaminglijsten, voor de populaire animatieserie Bluey. In de maand juli was Suits goed voor 18 miljard kijkminuten op streamingdiensten.

Reboot?

Dat hernieuwde succes deed sommige fans hopen op een reboot. Maker Aaron Korsh temperde die verwachtingen echter snel op X. “Laat me meteen duidelijk maken dat er geen reboot of iets anders van Suits in de maak is. De staking moet daarvoor eerst voorbij zijn, een streamer of netwerk moet contact opnemen en iedereen moet willen meedoen. Dat is geen kleinigheid …”, schrijf hij. Optimisten merken op dat Korsh het idee alvast wel niet helemaal afschiet.

Meer
Lees meer...