‘Suits’ breekt jaren na einde show een nieuw record

Suits mag dan al vier jaar afgelopen zijn, toch heeft de reeks een nieuw record gebroken. De serie verscheen recent op Netflix en dat werd onder andere in de Verenigde Staten op veel enthousiasme onthaald. Suits kon, volgens Nielsen, in de week van 26 juni tot en met 2 juli namelijk rekenen op 3,14 miljard minuten kijktijd, goed voor een record.

Tussen 2011 en 2019 zijn er in totaal 134 afleveringen gemaakt van Suits. De reeks volgt topadvocaat Harvey Specter (Gabriel Macht) en zijn hyperintelligente assistent Mike Ross (Patrick J. Adams). Het programma was, zeker in de beginjaren, een enorm succes. Het zorgde ook voor de doorbraak van actrice Meghan Markle, die later met de Britse prins Harry zou trouwen.

Suits klopt Manifest

Netflix verwierf recent de rechten op Suits en dus kan je alle seizoenen sinds 23 juni bekijken op de streamingdienst. Dat is alvast massaal gedaan, zeker in de Verenigde Staten. De eerste volledige week, van 26 juni tot en met 2 juli, noteerde kijkcijferdienst Nielsen maar liefst 3,14 miljard minuten kijktijd in de VS. Het gaat hierbij enkel om kijkers op televisietoestellen, niet over computers of mobiele apparaten. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Dat aantal van 3,14 miljard minuten is het hoogste aantal ooit gemeten. Suits pakt daarmee het record af van Manifest uit juni 2021 (2,49 miljard minuten). Die serie kwam toen ook in één keer gelijktijdig op Netflix, voor de streamingdienst zelf nog een laatste seizoen zou maken. Het record van Suits had nog veel groter kunnen zijn want in de eerste drie dagen dat de reeks op Netflix stond, verzamelde het ook al 2,3 miljard kijkminuten, maar die worden bij de week ervoor gerekend.

Meer
Lees meer...