TikTok (en honden) in de ban van ‘Bluey’: tv-reeks gebruikt kleuren die ook honden kunnen zien

Tv-kijken met je hond krijgt dankzij de reeks Bluey een volledig nieuwe invulling. De kinderserie, die over een Australian cattle dog gaat, is al langer een fenomeen bij kinderen. Maar nu lijkt de reeks ook zijn weg te hebben gevonden naar een wel heel opvallend doelpubliek: honden. De beestjes lijken, volgens TikTok, alvast in de ban te zijn van Bluey.

Op TikTok vinden we grote onthullingenvliegtuigtipsfiltersdansjesvreemde theorieënverschillende hypesopvallende hobby’sgrappige filmpjesreceptenal dan niet gevaarlijke challenges en nog veel meer. Maar deze keer doen enkele hartverwarmende video’s de app volledig smelten. Het gaat om filmpjes waarop te zien is hoe honden samen met hun baasjes naar de animatiereeks Bluey kijken. En waarom het juist die reeks is, blijkt een duidelijke reden te hebben.

Bluey

Bluey is een reeks voor jonge kinderen en gaat over de 6-jarige Blue Heeler, Bluey. Bluey is een hond die vol energie zit en is nieuwsgierig naar wat er in de wereld gebeurt. In de verschillende afleveringen is dan ook te zien hoe ze verschillende vragen stelt aan haar ouders en hoe ze soms ook zelf op avontuur gaat om daar antwoorden op te krijgen.

Op die manier komen heel wat thema’s aan bod zoals de maatschappij, vrienden, familie, opgroeien, sterfte, enzovoort. Bij ons is de kinderserie te vinden op Disney+.

Opvallende kleuren

Hoewel de reeks dus in de eerste plaats voor kleine kinderen is gemaakt, heeft die dus toch zijn weg gevonden naar een nieuw doelpubliek. Op TikTok gaan namelijk video’s viraal waarop te zien is hoe honden zeer aandachtig naar het scherm staren als Bluey opstaat. Dat heeft een heel duidelijke reden.

De reeks gebruikt namelijk, toevallig of niet, kleuren die voor honden zeer zichtbaar zijn. Hun kleurenspectrum ziet er namelijk volledig anders uit dan dat van de mens, waardoor zij verschillende kleuren niet of anders waarnemen. De enige kleuren die voor hen wel duidelijk zijn, zijn blauw, violet en geel. Vooral als die iets feller te zien zijn. En laat dat nu ook net de kleuren zijn die in Bluey vaak terugkeren.

Bekijk hier enkele TikToks:

@jaclynbyrne #bluey #dogsoftiktok #dogvision ♬ original sound – cj
@chopfromgta STOP IM CRYING 😭 #rottweiler #petsoftiktok #rottie #rottweilersoftiktok #rottiesoftiktok ♬ original sound – cj
@becky_sew Please ignore the terrible video skills. But yay for @Bluey. #bluey #dogtv #fyp #goldensoftiktok #dogsoftiktok ♬ original sound – Becky S
@imbrooklynsmiith #bluey #dogsoftiktok #dogvision ♬ original sound – cj
Meer
Lees meer...