TikTok-theorie die ‘Harry Potter’ aan ‘Narnia’ linkt, gaat viraal

In de wereld van de fantasyfilms lijken er heel wat werelden te bestaan. Toch zouden enkele van die werelden ook aan elkaar kunnen gelinkt worden. Een bekende TikTokker beweert nu zelfs in een TikTok dat de Harry Potter– en Narnia-films zich in hetzelfde universum afspelen. En daar heeft hij een duidelijke reden voor.

Hoewel beide films gebaseerd zijn op boeken van andere auteurs, zit er volgens TikTokker Ivan Mars (@its_ivanmars) een duidelijke link tussen de wereld van Harry Potter en die van Narnia. Mars’ TikTok-pagina is volledig gewijd aan films en het is dus ook niet de eerste keer dat hij met een theorie komt. Maar deze theorie steekt er met zijn 3 miljoen likes met kop en schouders bovenuit.

Harry Potter en Narnia

De video begint met Ivan die zegt “dat hij niet kan geloven dat hij dit nu pas voor het eerst ziet”, waarna er een beeld van professor McGonagall uit Harry Potter te zien is. Zij vertelt de klas hoe Hogwarts zo’n duizend jaar eerder is opgericht door de vier slimste tovenaars en heksen van die tijd. Daarna verwijst hij naar vier andere belangrijke personages uit de fantasywereld.

“Kijk naar deze personages”, vertelt hij. Daarbij toont hij een beeld van Lucy, Suzan, Peter en Edmund uit de Narnia-films. Op dat beeld lijken ze allemaal een heel opvallende outfit aan te hebben én komen ook de persoonlijkheden ongeveer overeen met de vier Hogwarts Houses.

Hogwarts Houses

Lucy draagt daarbij geel, wat zou verwijzen naar Hufflepuff, terwijl Suzan blauw draagt. Dat, in combinatie met haar slimme persoonlijkheid, is dan weer een knipoog naar Ravenclaw. De twee broers staan met hun rode en groene outfit dan weer symbool voor Gryffindor en Slytherin. Daarbij is Peter ongetwijfeld “de dappere” en Edmund “de rebel”.

Zowel de TikTokker als heel wat kijkers zijn er nu dus van overtuigd dat het mogelijk is dat de vier hoofdpersonages uit Narnia verantwoordelijk zijn voor de vier verschillende huizen in Harry Potter. Andere reacties laten dan weer weten dat het geen geheim is dat J.K. Rowling zich voor Harry Potter heeft gebaseerd op de Narnia-verhalen van C.S. Lewis.

Bekijk de video hier:

@its_ivanmars THIS IS CRAZY ???#harrypotter #fyp #foryou #conspiracy #screammovie #narnia ♬ original sound – Ivan Mars | MovieDetective
Meer
Lees meer...