Andrew Garfield kreeg om deze verbazende reden de rol van prins Caspian in de ‘Narnia’-films niet

Hoewel wij nu eerlijk gezegd enkel en alleen Ben Barnes in de rol van prins Caspian uit de populaire Narnia-films kunnen voorstellen, ging de hoofdrol van de tweede film in de trilogie, The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, toch bijna naar iemand anders. Zo kwam The Amazing Spider-Man-acteur Andrew Garfield in aanmerking voor de rol van de prins, maar door één opvallende reden koos de productie toch voor Barnes.

Andrew Garfield is een geweldige acteur en het lijkt ons vreemd dat hij niet elke rol waarvoor hij auditie deed of doet zou kunnen bemachtigen. Toch is precies dat gebeurd toen Garfield ging proberen voor de hoofdrol van prins Caspian in de tweede film uit de immens bekende Narnia-filmreeks.

The Chronicles of Narnia

Zo gaf Garfield in een interview met Entertainment Tonight uit 2017 toe dat hij eigenlijk in de running was om de mysterieuze, maar knappe prins te spelen in de franchise. Een rol die uiteindelijk naar … Ben Barnes ging. Hiermee lanceerde de Britse Barnes ook pas echt zijn acteercarrière, waardoor we hem de recente jaren dus konden bewonderen in populaire series zoals The Punisher, Westworld en Shadow and Bone op Netflix.

Garfield zei dat hij heel “wanhopig” was om mee te doen aan de Narnia-franchise gebaseerd op de beroemde fantasy-boekenreeks van C.S. Lewis. Maar het castingteam was naar verluidt van mening dat hij er niet goed genoeg uitzag voor de rol.

“Ik deed auditie voor prins Caspian in The Chronicles of Narnia en ik dacht: ‘Dit zou het kunnen zijn, dit zou het echt kunnen zijn voor mij'”, vertelde Garfield. “Maar die knappe, briljante acteur Ben Barnes kreeg uiteindelijk de rol”, vervolgde hij. “Ik denk dat de keuze nog enkel tussen hem en mij was, en ik herinner me dat ik wel heel geobsedeerd was met die films en die hoofdrol.”

Waarom niet?

Garfield vroeg toen aan zijn manager waarom hij de begeerde rol niet had gekregen. “Uiteindelijk brak ze gewoon onder mijn onophoudelijke gezeur en zei ze: ‘Het is omdat ze je niet knap genoeg vinden, Andrew'”, onthulde de acteur.

Daarom ging de rol van prins Caspian naar de blijkbaar knappere acteur Ben Barnes en speelde hij het personage in twee van de drie films uit de Narnia-franchise. “Ben Barnes is een zeer knappe, getalenteerde man”, merkte Garfield nog op. “Dus achteraf gezien ben ik niet ontevreden met de beslissing en ik vind dat hij het prachtig heeft gedaan.”

De eerste Chronicles of Narnia-film, The Lion, the Witch and the Wardrobe, kwam uit in 2005, en het vervolg, Prince Caspian, verscheen in 2008 in de bioscoopzalen. De filmreeks eindigde zijn trilogie met de film The Voyage of the Dawn Treader in 2010.

(tekst loopt door onder de video)

@isimp4yts they know EXACTLY what they’re doing #andrewgarfield #spiderman #spidermannowayhome #peterparker #remuslupin #marauders #benbarnes #princecaspian #narnia #siriusblack #wolfstar #wolfstarsupremacy ♬ original sound – simp for all

Andrew Garfield

Vlak voor de release van de tweede Narnia-film speelde Garfield in 2007 in de dramafilms Boy A en Lions for Lambs. Maar voor die tijd maakte hij een “grote periode van werkloosheid” mee alvorens hij een grote ster werd, vertelde de Oscargenomineerde acteur ook nog aan ET. “Ik heb anderhalf jaar als ober gewerkt en heb ook een tijdje bijverdiend bij Starbucks”, onthulde hij.

Maar momenteel doet Garfield het bijzonder goed, want hij mocht veel lof ontvangen voor zijn rol als het genie achter de populaire musical Rent, Jonathan Larson, in de Netflixfilm Tick, Tick … Boom!. Maar hij schitterende onlangs ook weer in zijn terugkerende rol als Spider-Man, naast de andere Spider-Man-acteurs Tobey Maguire en Tom Holland in Spider-Man: No Way Home.

In een interview met The Wrap zei hij dat hij het liegen over zijn geheime rol in de Marvelfilm moeilijk, maar wel leuk vond. “Het was stressvol, moet ik toegeven. Het was echt heel stressvol, maar raar genoeg ook wel heel tof”, zei Garfield. “Er waren momenten waarop ik dacht: ‘God, ik haat liegen.’ Ik hou echt niet van liegen en ik ben ook geen goede leugenaar, maar ik bleef het zien als een spel. En ik bleef mezelf maar voorstellen als een fan van dat personage, wat niet moeilijk is om te doen”, voegde de acteur er nog aan toe.

Meer
Lees meer...