Marvel-baas Kevin Feige bevestigt ontwikkelingen voor ‘Spider-Man 4’

In een interview op vrijdag 17 december met The New York Times heeft de grote baas van Marvel Studios, Kevin Feige, alvast bevestigd dat Marvel en Sony “actief bezig zijn met de ontwikkeling” van meer Spider-man-films. Hij zegt dat hij hiermee hoopt om de fans trauma te besparen, die ze meemaakten na de release van de vorige film uit 2019, Spider-Man: Far From Home.

Marvel-baas Kevin Feige heeft officieel bevestigd dat Marvel Studios en Sony momenteel werken aan nog minstens één Spider-Man-film, schrijft The Hollywood Reporter. In een recent interview met de New York Times, waarin ook collega-producent Amy Pascal aan het woord komt, bevestigde Feige dat hun respectievelijke studio’s momenteel actief in gesprek zijn over waar de held heen moet na de gebeurtenissen van de zopas verschenen Spider-Man: No Way Home.

De nieuwe film, met Zendaya en Tom Holland in de hoofdrollen, lokte op de openingsavond al meteen bijna 40.000 mensen naar de zalen. Geen enkele film deed het dit jaar beter.

Marvel x Sony

“Amy, ik, Disney en Sony zijn in gesprek. Ja, we zijn begonnen met het actief te ontwikkelen waar het verhaal hierna naartoe gaat. Ik zeg dit enkel en alleen ronduit, omdat ik niet wil dat de fans weer door een scheidingstrauma gaan zoals dat gebeurde na Far From Home“, zei Feige. Hierbij vermoede hij de korte periode in 2019, waarin de deal voor Disney en Sony om de films te coproduceren mislukte. “Dat zal deze keer niet gebeuren”, klinkt het.

In augustus 2019, ongeveer twee maanden nadat Spider-Man: Far From Home was uitgebracht, werd gemeld dat de onderhandelingen tussen de Sony-filmstudiochef Tom Rothman en de Marvel Studios-baas Kevin Feige, over de toen nog titelloze derde Spider-Man-film, waren stukgelopen. Het mislukken van de deal – en op dat moment het schijnbare einde van de samenwerking tussen de studio’s – was naar verluidt te wijten aan Disney’s verzoek om een hoger percentage van de bruto-opbrengst van de derde film te mogen ontvangen. Disney vroeg evenals dat alle merchandising-inkomsten naar hen zouden gaan, een verzoek dat Sony afwees.

Die impasse tussen Disney en Sony kwam uiteindelijk tot een einde in september 2019, mede dankzij de acteur Tom Holland zelf.

Spider-Man 4, 5, 6?

Terwijl Feige zoals gewoonlijk nog heel geheimzinnig was over wat de vierde film verhaaltechnisch zou kunnen inhouden, wijst producente Pascal tijdens het interview met NYT op het einde van No Way Home als het lanceerpunt voor een volgend hoofdstuk. “Aan het einde van de film die we net hebben gemaakt, zie je Spider-Man een belangrijke beslissing nemen, een die je hem nog nooit hebt zien maken. Het is een opoffering. En dat geeft ons veel materiaal om mee te werken voor de volgende film.”

De Sony-producent had al eerder in een interview met Fandango, op maandag 29 november, aangegeven dat er nog drie films in de maak waren, waaraan Holland verbonden was. “Dit is niet de laatste film die we met Marvel gaan maken en dit is niet de laatste Spider-Man-film”, zei Pascal toen. “We maken ons klaar om de volgende Spider-Man-film te maken met Tom Holland en Marvel. We hebben al drie films gemaakt en nu gaan we door naar de volgende drie. Dit is niet de laatste van onze MCU-films.”

Maar in haar recentere gesprek met de New York Times, bood Pascal een meer afgemeten reactie op haar eerdere uitspraak. “We zijn producenten, dus we geloven altijd dat alles goed komt. Ik werk graag samen met Kevin. We hebben een geweldige samenwerking, samen met Sony-baas Tom Rothman, die een geweldige leider met geweldige ideeën is”, zei ze. “Ik hoop dat het eeuwig duurt.”

Meer
Lees meer...