Opnames ‘Shadow and Bone’ seizoen 2 zijn begonnen

Goed nieuws voor alle fans van de Netflixserie Shadow and Bone, want de opnames van het tweede seizoen lijken eindelijk begonnen te zijn, waarmee we spoedig weer welkom zijn in de Grishaverse. Dat is toch het geval als we de sociale media van castlid, acteur David Wurawa, mogen geloven. Wurawa speelde de rol van Edyck, lid van de Dime Lions, in het eerste seizoen.

Het eerste seizoen van de epische fantasy-serie Shadow and Bone, gebaseerd op de populaire Grishaverse-romans van de Amerikaanse auteur Leigh Bardugo, debuteerde op 23 april 2021 op Netflix. In seizoen 1 konden de kijkers de verhalen uit de boeken Shadow and Bone (2012) en Six of Crows (2015) zien, deels geïnspireerd door het 19e-eeuwse Rusland. De reeks bleek een enorm succes en stond toen met zijn 1,2 miljard kijkminuten bovenaan de Amerikaanse streamingcharts, waardoor het dus niet al te verwonderlijk is dat Netflix in juni 2021 de komst van een tweede seizoen bevestigde.

Shadow and Bone

Shadow and Bone speelt zich af in een door oorlog verscheurde wereld waar het weesmeisje Alina Starkov (Jessie Mei Li) net een buitengewone kracht heeft ontketend die de sleutel zou kunnen zijn tot de bevrijding van haar land. Met de monsterlijke dreiging van de ‘Shadow Fold’ op komst, wordt Alina weggerukt van alles wat ze kent om te trainen als deel van een eliteleger van magische soldaten bekend als de Grisha. Maar terwijl ze worstelt met haar nieuw verworven krachten ontdekt ze dat vriend en vijand soms maar moeilijk uit elkaar te houden zijn en dat niets is wat het lijkt. Er zijn gevaarlijke krachten in het spel, waaronder een bende charismatische criminelen. Daarnaast zal ze ook meer dan enkel magie nodig hebben om te overleven.

In de serie schitteren o.a. Jessie Mei Li (als Alina Starkov), Archie Renaux (als Malyen Oretsev), Freddy Carter (als Kaz Brekker), Amita Suman (als Inej), Kit Young (als Jesper Fahey) en Ben Barnes (als General Kirigan).

Het nieuwe seizoen zal gebaseerd zijn op de tweede roman in de serie Siege and Storm (2013), naast de originele verhaallijnen. The Chronicles of Narnia-ster Ben Barnes, die de schurkachtige Darkling speelt in de show, onthulde in oktober 2021 al dat het volgende seizoen van Shadow and Bone snel zou beginnen met filmen. Sindsdien is de anticipatie met fans hoog gebleven, want zij gingen alvast op zoek naar eventuele aanwijzingen rond de opnames van seizoen 2.

Opnames officieel begonnen?

Dit weekend kregen de fans eindelijk het antwoord waar ze al maanden op gewacht hebben, toen David Wurawa onthulde dat het tweede seizoen van de Netflixserie inderdaad was begonnen met filmen. De acteur postte namelijk een Instagram Story met het bijschrift: “Het filmen voor seizoen 2 van Shadow and Bone is officieel begonnen.”

Hij voegde er ook een reeks setfoto’s aan toe met zichzelf in kostuum, waaronder ook eentje met hem en acteur Dean Lennox Kelly, die Pekka Rollins, de leider van de Dime Lions in Ketterdam, speelt. Wurawa’s personage Edyck, die we zagen in de eerste twee afleveringen van seizoen 1, maakt deel uit van diezelfde bende en fungeerde als de handhaver in de Dime Lions. De Dime Lions zijn een rivaal van de Crows, die onder leiding staan van Kaz Brekker (Freddy Carter). Dus wat er ook in seizoen 2 in het verschiet ligt, het lijkt erop dat de Crows dus nog heel wat problemen zullen krijgen.

Nog even geduld…

Sociale media blijken dus de laatste tijd een waardevol instrument te zijn voor acteurs en filmmakers om verrassingsaankondigingen te doen aan fans, zoals de cryptische tweet van Kingpin-acteur Vincent D’Onofrio, die suggereerde dat zijn personage zou verschijnen in Hawkeye. Hoewel er gevallen zijn waarin sterren niet in staat zijn om direct iets te zeggen, lijkt het in dit geval wel vrij duidelijk dat de productie nu is begonnen.

Wanneer het nieuwe seizoen dan op Netflix zou verschijnen is nog onbekend, want de streamingdienst zelf of de andere acteurs uit de reeks lieten nog niets los over de productie van het tweede seizoen. We zouden wel al durven anticiperen dat Shadow and Bone seizoen 2 pas ten vroegste ergens begin 2023 zal verschijnen. We zullen dus nog wat geduld moeten uitoefenen.

Bekijk hieronder nogmaals de trailer voor Shadow and Bone seizoen 1:

Het eerste seizoen van Shadow and Bone is nog steeds te zien op Netflix. Iets anders kijken in afwachting van seizoen 2? Check dan eens hier.

Meer
Lees meer...