Wat weten we al over de aankomende ‘Harry Potter’-serie?

Warner Bros. Pictures kondigde vorige week aan dat het werkt aan een serie rond de boeken van Harry Potter. Die aankomende reeks zou maar liefst tien jaar lopen, maar wat weten we er verder al van?

Warner Bros. Pictures besloot enige tijd terug namelijk om zijn streamingdiensten HBO Max en Discovery+ samen te voegen. Woensdag 12 april stelde het dan de nieuwe naam van die dienst voor: Max. Die streamingdienst zal gelanceerd worden op 23 mei. Kort na de bekendmaking van die naam volgden een gigantische lading grote aankondigingen voor die vernieuwde streamingdienst.

Het meest opvallende van die aankondigingen was ongetwijfeld het nieuwe ambitieuze Harry Potter-project. Warner Bros. Pictures plant namelijk een tien jaar durende serie die gebaseerd is op de boeken van J.K. Rowling.

Waarover gaat de nieuwe Harry Potter-serie?

Warner Bros. Pictures liet in zijn aankondiging weten dat de nieuwe Harry Potter-serie opnieuw gebaseerd zal zijn op de boeken van J.K. Rowling. Aanvankelijk werd daarbij gedacht dat het zou gaan om één seizoen per boek. De reeks zou echter tien jaar lopen, al is daarbij wel niet gezegd dat het ook gaat om tien seizoenen. Mogelijk zullen bepaalde seizoenen dus in twee delen gelost worden.

Wanneer wordt de Harry Potter-serie gereleaset?

Er is nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt, maar er wordt verwacht dat de nieuwe reeks pas in het seizoen 2025-2026 klaar zou zijn. De Harry Potter-serie zal in de Verenigde Staten te zien zijn op de streamingdienst Max. Er zijn momenteel nog geen plannen om die dienst ook in ons land te lanceren. Op dit moment bestaat er namelijk een samenwerking met Streamz, waardoor (HBO) Max-series daarop verschijnen. Het is wel niet beslist of die samenwerking ook de komende jaren zal lopen.

Wie zal deel uitmaken van de cast van de nieuwe Harry Potter-serie?

Warner Bros. Pictures liet bij de aankondiging weten dat er nieuwe acteurs gecast zouden worden. De zoektocht daarvoor is echter nog niet voor meteen. De prioriteit van Max is op dit moment om een showrunner te vinden voor de reeks.

Het is op dit moment ook nog niet duidelijk of (een deel van) de originele cast uit de films zal terugkeren in de reeks. De kans daartoe lijkt echter klein, op eventueel een korte cameo na.

Meer
Lees meer...