Regisseur Wes Anderson zelf géén fan van de TikTok-hype rond hem en zijn films

De grootste hype op TikTok was de voorbije maanden zonder twijfel die rond filmmaker Wes Anderson. De films van de regisseur hebben namelijk nogal een uitgesproken stijl. Die stijl werd door verschillende accounts gebruikt om hun eigen leven op een interessante manier over te brengen naar de kijker. Maar van die nieuwe hype lijkt Anderson zelf niet echt een grote fan.

Van pasteltinten tot super brede shots en vintage-uitziende lettertypes. De look van een Wes Anderson-film is vrijwel onmiskenbaar. Al een tijdje doet de stijl van de bekende filmmaker ook de ronde op TikTok. Verschillende TikTokkers plaatsten filmpjes van alledaagse activiteiten in hun leven en laten het lijken alsof zij het hoofdpersonage zijn.

Wes Anderson

Regisseur Wes Anderson staat bekend om zijn specifieke stijl. Daarbij gaat het vaak om een bepaald gebruik van kleur en symmetrie. In het verleden kreeg Wes Anderson al zeven Oscarnominaties, waarvan hij er één wist te verzilveren. Voor The Grand Budapest Hotel sleepte hij in 2014 namelijk de Academy Award voor Best Original Screenplay in de wacht.

Zijn laatste film The French Dispatch dateert ondertussen uit 2021, maar zijn volgende werk is ondertussen ook al op komst. Asteroid City is vanaf deze woensdag, 14 juni, te zien in de bioscoop en gaat over een klein Amerikaanse plaatsje dat op 23 september in het jaar 3007 voor Christus getroffen werd door de inslag van asteroïde. Die gebeurtenis wordt jaarlijks door de lokale bevolking herdacht. Op dat moment reizen studenten van heel de Verenigde Staten af naar het woestijnstadje.

TikTok-hype

Enkele maanden geleden vond zijn stijl van filmen de weg naar TikTok. Daar gingen duizenden mensen ook aan de slag met de kleuren en symmetrie die Anderson in zijn films gebruikt. Het ging daarbij van samenvattingen van citytrips tot ‘een dagje op het werk’, echt alles passeerde de revue.

Maar nu blijkt dat de regisseur zelf niet zo’n grote fan was van de hype. In een interview met The Times vertelt de regisseur dat hij zichzelf ervan weghoudt. “Als iemand me zo’n dingen stuurt, dan doe ik het meteen weg en vraag ik hen om dat niet meer te doen”, klinkt het. “Ik wil niet naar iets kijken en denken ‘Is het dat wat ik doe? Zien andere mensen me zo?’, want dan ga ik me er misschien echt naar gedragen.”

Bekijk hier nog eens hoe de Wes Anderson-hype op TikTok er precies uitzag:

@wijayaksvma coba ikutan tren Wes Anderson ? #WesAnderson #SerunyaOlahraga #SEAGames2023 ♬ Obituary – Alexandre Desplat
Meer
Lees meer...