‘Asteroid City’: Nieuwe film van Wes Anderson krijgt indrukwekkende trailer

Asteroid City, de nieuwste film van de bekroonde regisseur Wes Anderson, heeft een eerste uitgebreide trailer gekregen. Daarin merken we vooral de kenmerkende stijl van Anderson en zien we ook de sterrencast aan het werk.

De laatste film van Wes Anderson dateert van 2021. Toen bracht de Amerikaanse regisseur The French Dispatch uit. Veel filmcritici zien dit als een van de mindere films van Anderson, maar toch blijft de regisseur veel fans hebben. Er wordt dan ook met grote verwachtingen uitgekeken naar zijn volgende film. In het verleden kreeg Wes Anderson namelijk al zeven Oscarnominaties, waarvan hij er één wist te verzilveren. Voor The Grand Budapest Hotel sleepte hij in 2014 namelijk de Academy Award voor Best Original Screenplay in de wacht.

Alien

Asteroid City vertelt het verhaal van een klein Amerikaanse plaatsje dat op 23 september in het jaar 3007 voor Christus getroffen werd door de inslag van asteroïde. Die gebeurtenis wordt jaarlijks door de lokale bevolking herdacht. Op dat moment reizen studenten van heel de Verenigde Staten af naar het woestijnstadje.

In de jaren 50 wordt die gebeurtenis opgeschud door het feit dat er ineens een alien aanwezig blijkt te zijn in Asteroid City. Andere onverklaarbare gebeurtenissen zoals voortdurende aardbevingen zorgen voor nog meer mysterie. Hoe dat alles zal aflopen, kom je maar te weten halverwege juni, als Asteroid City in de cinema verschijnt. Wel is nu al duidelijk dat de film opnieuw volledig in de stijl van Wes Anderson zal zijn.

Sterrencast

De cast van Asteroid City bevat heel wat grote namen: Margot Robbie, Tom Hanks, Hong Chau, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Ed Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Stephen Park, Rupert Friend, Maya Hawke, Steve Carell, Matt Dillon, Willem Dafoe, Tony Revolori, Jake Ryan, Grace Edwards, Aristou Meehan, Sophia Lillis, Ethan Lee, Jeff Goldblum en Rita Wilson.

Bekijk de trailer van Asteroid City:

Asteroid City is vanaf woensdag 14 juni in de cinema te zien.

Meer
Lees meer...