‘Babylon’: Margot Robbie, Brad Pitt en Diego Calva schitteren in nieuwe trailer

Babylon, de langverwachte nieuwe film van regisseur Damien Chazelle, heeft een eerste officiële trailer gekregen. Daarin zien we vooral hoofdrolspelers Margot Robbie, Brad Pitt en Diego Calva aan het werk in wat een zeer wilde en bizarre film lijkt te worden.

Hoewel regisseur Damien Chazelle nog steeds maar 37 jaar is, bewees hij al meermaals zijn talent. Zijn doorbraak kwam er met het bekroonde psychologische drama Whiplash (2014). De film kreeg vijf Oscarnominaties en mocht uiteindelijk met drie beeldjes naar huis.

La La Land en First Man

Die bekendheid gaf de Amerikaan, met Frans-Canadese roots, de kans om in 2016 zijn droomproject te maken. Dat werd uiteindelijk de musical La La Land. Die film deed het met veertien nominaties op de Academy Awards nog beter dan zijn voorganger. La La Land wist er daarvan uiteindelijk zes te verzilveren, waaronder die voor Beste Regisseur. Dat maakte hem de jongste ooit om die Oscar in de wacht te slepen.

Zijn volgende project was First Man (2018), over de eerste succesvolle maanlanding. Ook deze film sleepte weer meerdere Oscarnominaties in de wacht en won er één, voor Best Visual Effects. Nadien hield Damien Chazelle zich bezig met de Netflixserie The Eddy, waarvan hij ook twee afleveringen zou regisseren.

Hollywood in jaren 1920

Maar nu keert de talentvolle regisseur dus terug naar het witte doek. Babylon gaat over de jaren 1920, de periode waarin Hollywood overging van de stomme film naar films waarin gesproken werd. Het verhaal speelt zich af in Los Angeles en toont de opkomst en ondergang van meerdere personages die de revue passeren in een tijdperk vol decadentie met alles erop en eraan. “The bigger the dream, the greater the fight“, is dan ook een van de taglines tijdens de nieuwe trailer die zojuist gelost is.

Voor Babylon wist Damien Chazelle alvast een indrukwekkende cast te verzamelen. De hoofdrolspelers zijn Brad Pitt, Margot Robbie en de relatief onbekende Diego Calva (Narcos: Mexico). Daarnaast bestaat de cast ook uit onder andere Jovan Adepo (WatchmanWhen They See Us), Li Jun Li (Minority ReportQuantico) en Jean Smart (Mare of EasttownThe Accountant).

Bekijk hier de trailer van Babylon:

Babylon verschijnt bij ons in de zalen op woensdag 21 december.

Meer
Lees meer...