‘Babylon’: Nieuwe film van Damien Chazelle met Brad Pitt en Margot Robbie krijgt eerste (bizarre) trailer

Regisseur Damien Chazelle is terug met zijn vierde grote film. Babylon kreeg op het Toronto Film Festival zijn internationale première en komt eind dit jaar bij ons uit in de cinema. In de eerste trailer bewijst Chazelle alvast nog maar eens dat hij werkelijk alle genres aankan als regisseur.

Hoewel regisseur Damien Chazelle nog steeds maar 37 jaar is, bewees hij al meermaals zijn talent. Zijn doorbraak kwam er met het bekroonde psychologische drama Whiplash (2014). De film kreeg vijf Oscarnominaties en mocht uiteindelijk met drie beeldjes naar huis.

La La Land

Dat hem de Amerikaan, met Frans-Canadese roots, de kans om in 2016 zijn droomproject te maken. Dat werd uiteindelijk de musical La La Land. Die film deed het met veertien nominaties op de Academy Awards nog beter dan zijn voorganger. La La Land wist er daarvan uiteindelijk zes te verzilveren, waaronder die voor Beste Regisseur. Dat maakte hem de jongste ooit om die Oscar in de wacht te slepen.

Zijn volgende project was First Man (2018), over de eerste succesvolle maanlanding. Ook deze film sleepte weer meerdere Oscarnominaties in de wacht en won er één, voor Best Visual Effects. Nadien hield Damien Chazelle zich bezig met de Netflixserie The Eddy, waarvan hij ook twee afleveringen zou regisseren.

Indrukwekkende cast

Maar nu keert de talentvolle regisseur dus terug naar het witte doek. Babylon gaat over de jaren 1920, de periode waarin Hollywood overging van de stomme film naar films waarin gesproken werd. Het verhaal speelt zich af in Los Angeles en toont de opkomst en ondergang van meerdere personages die de revue passeren in een tijdperk vol decadentie met alles erop en eraan.

Voor Babylon wist Damien Chazelle alvast een indrukwekkende cast te verzamelen. De hoofdrolspelers zijn Brad Pitt, Margot Robbie en de relatief onbekende Diego Calva (Narcos: Mexico). Daarnaast bestaat de cast ook uit onder andere Jovan Adepo (Watchman, When They See Us), Li Jun Li (Minority Report, Quantico) en Jean Smart (Mare of Easttown, The Accountant).

Bekijk hier de trailer van Babylon:

Babylon verschijnt bij ons in de zalen eind 2022.

Meer
Lees meer...