TikTokkers gebruiken populaire nieuwe filter om te zien hoe overleden celebrity’s er nu zouden uitzien

De laatste tijd zijn er heel wat nieuwe filters die hun intrede hebben gedaan op de app TikTok. Het gaat daarbij van absurde spelletjes tot AI-filters. Bij die AI-filters hoort ook Aged, die toont hoe je er later zou kunnen uitzien. Hoewel die nu massaal gebruikt wordt door iedereen, zijn er ook mensen die de accuraatheid testen. Dat gebeurt vooral met behulp van beelden uit oudere series.

Het is ondertussen al enkele jaren geleden dat er met de FaceApp een mogelijkheid kwam om te zien hoe een oudere versie van jezelf er zou uitzien. Later volgden er nog verschillende andere applicaties waarbij je hetzelfde effect kon zien. Maar nu is er via Aged op TikTok ook een manier om die ‘oudere ik’ te laten bewegen. Die filter is ondertussen al meer dan 8,9 miljoen keer gebruikt.

Aged

Sinds enkele weken is er een nieuwe TikTok-hype. Het gaat daarbij om een filter die zich baseert op kenmerken van je gezicht en je, met behulp van een split screen, het verschil laat zien tussen wie je nu bent en wie je op je 75ste zal zijn. Velen zijn daarbij al geschrokken van het feit dat ze binnen een tijdje op hun ouders of grootouders zouden lijken, maar anderen twijfelden toch aan de accuraatheid.

Om die accuraatheid te testen zijn verschillende gebruikers van TikTok op het idee gekomen om oudere beelden in de filter te steken. Denk daarbij aan interviews van een jonge Harrison Ford, foto’s van Paul McCartney in zijn Beatles-periode én beelden uit de eerste seizoenen van Friends. Daardoor zijn velen er alvast van overtuigd dat de filter (soms pijnlijk) accuraat is.

@janeyourbestie Replying to @anotherjiin Friends cast then vs now with aged filter #oldcelebrities #agedfilter ♬ Originalton – F?

Overleden celebs

Een andere mogelijkheid waar heel wat mensen gebruik van maken, is het ouder maken van veel te jong overleden celebs. Een populaire keuze daarbij zijn alle leden uit de 27 Club, een groep muzikanten die op 27-jarige leeftijd overleden. Daarbij horen onder andere Kurt Cobain, Jimi Hendrix en Amy Winehouse. Ook acteur River Phoenix, zanger John Lennon en prinses Diana passeerden al in enkele video’s de revue.

@softheloaf6 Replying to @katii? for those gone too soon ? “Do not complain about growing old. It is a privilege denied to many.” #agedfilter #fyp #selena #heathledger #princessdiana #amywinehouse #riverphoenix #jimihendrix #marilynmonroe #kurtcobain #aaliyah #brittanymurphy ♬ Golden Hour: Piano Version – Andy Morris
Meer
Lees meer...