TikTokker pendelt naar het werk met vliegtuig: “Goedkoper dan verhuizen”

De TikToks van de 21-jarige Sophia Celentano gingen de afgelopen weken viraal. Ze deed niet mee aan de nieuwste TikTok-trend of waagde zich niet aan een populair dansje. Ze deelde gewoon hoe ze ’s morgens naar haar stageplaats pendelt. Dat doet ze namelijk een keer per week met het vliegtuig.

Op Tiktok delen mensen regelmatig hun ochtendroutine als “my x to 9 before my 9 to 5“. De versie van Sophia Celentano (@sophiacelentano48) ging echter helemaal viraal. Zij maakt namelijk gebruik van een vliegtuig om naar haar stageplaats te gaan.

Pendelen met vliegtuig

In het geval van Sophia begint haar werkdag al om 4 uur ’s morgens. Ze moet namelijk om 6 uur een vliegtuig naar New Jersey halen om om 9 uur op haar werk aan te komen. ’s Avonds doet Sophia dat allemaal nog eens opnieuw in de andere richting.

Er kwamen natuurlijk heel wat vragen op deze bijzondere werkdag van Sophia, waardoor ze in andere video’s meer uitleg geeft. Ze vertelt daarbij dat ze de kans kreeg om een zomerstage te doen bij een groot reclamebureau in New Jersey. Ze had eerst opgezocht of ze voor de zomer iets kon huren in de buurt van haar werk, maar dat bleek te duur te zijn. Daarom ging ze voor een andere optie.

Goedkoper

Sophia besloot om gewoon thuis te blijven wonen in Charleston, zo’n 1.200 kilometer van New Jersey. Van daaruit kan ze vier dagen op vijf thuiswerken, maar één dag per week moet ze aanwezig zijn in het kantoor, waardoor ze dus wekelijks op en af vliegt naar New Jersey.

“In plaats van 3.400 dollar (3.224 euro) per maand te spenderen aan huur, boek ik wekelijks voor 100 dollar (91,6 euro) een vlucht heen en terug naar New Jersey”, legt Sophia uit in een post op haar LinkedIn-profiel. Haar stage duurt 10 weken, dus zal ze in totaal 1.000 dollar (zo’n 916 euro) betalen voor haar vluchten. Dat is dus een stuk minder dan 3 maanden huur in New Jersey.

Bekijk hier de video’s van Sophia op TikTok:

@sophiacelentano48 I spoke too soon y’all my flight home was cancelled tonight EWR is a MESS rn💀posting this en route to LGA bc we had to book another flight lol #fyp #foryou #summerinternship #supercommuter #marketingintern #summerintern ♬ Walking On a Dream – Empire of the Sun
@sophiacelentano48 super commuting slay #corporateintern #marketingintern #nycintern #summerinternship #supercommuter #fyp #foryou ♬ original sound – Sophia Celentano
Meer
Lees meer...