Disney deelt eerste beelden ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ met ‘jongere’ Harrison Ford

Vijftien jaar na de laatste Indiana Jones film verschijnt in juni 2023 Indiana Jones and the Dial of Destiny. Daarin zal de bekendste archeoloog aller tijden nog één keer te zien zijn. Waarover de film precies zal gaan, is nog niet bekend. Maar Disney lanceerde gisteren alvast een eerste teaser.

Harrison Ford is nog niet helemaal klaar met zijn bekendste personage. In 2023 komt de vijfde Indiana Jones-film in 40 jaar uit. En daarin schittert de 80-jarige acteur nog één keer. In de nieuwe film zal hij zowel als oudere man, als als jongere versie van zichzelf te zien zijn. De eerste teaser toont ons daar alvast al een eerste beeld van.

Indiana Jones

In 1981 verscheen de eerste film waarin Harrison Ford te zien was als Indiana Jones, Raiders of the Lost Ark. Op dat moment was Ford 39 jaar oud. Daarna volgden nog drie films van de franchise in de jaren 80. 13 jaar geleden, we spreken dan al over 2008, keerde Ford nog eens terug naar de rol voor de film Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

En nu, meeer dan 40 jaar nadat de eerste film verscheen, zal Harrison Ford voor een laatste keer in de huid van Indiana Jones kruipen.

Titel en teaser

Hoewel de nieuwe film pas in juni 2023 verschijnt, deelde Disney toch al een teaser en maakte het daarbij ook de titel van de film bekend. Tot gisteren ging de vijfde film door het leven als Indiana Jones 5, maar dat is nu Indiana Jones and the Dial of Destiny geworden.

De eerste teaser toont ons alvast een Indiana Jones op rust. Hij lijkt zijn pensioen door te brengen in een stad waar hij zich allesbehalve thuis voelt en waar hij terugdenkt aan zijn tijden als archeoloog in de woestijn. Wanneer hij op een dag wordt benaderd door iemand die zijn hulp nodig heeft, overweegt hij een terugkeer.

In de eerste beelden zien we ook een jongere Indiana Jones, die door middel van CGI jonger is gemaakt. Naast Harrison Ford doen ook onder andere Antonio Banderas, Phoebe Waller-Bridge en Mads Mikkelsen mee. De film verschijnt in juni 2023 in de bioscoop.

Bekijk de eerste teaser van Indiana Jones and the Dial of Destiny hier:

Meer
Lees meer...