Antonio Banderas vervoegt cast ‘Indiana Jones 5’

Er wordt momenteel gewerkt aan een vijfde Indiana Jones-film, waarin Harrison Ford voor de laatste keer in de huid van de avonturier zal kruipen. Origineel stond de release van deze film gepland voor 9 juli 2021, maar door de uitbraak van het coronavirus moest de film meermaals uitgesteld worden. Op dit moment staat de lancering gepland voor 29 juli 2022 en komen we ook steeds meer te weten over de cast.

In 1981 verscheen de eerste film waarin Harrison Ford te zien was als Indiana Jones, Raiders of the Lost Ark. Op dat moment was Ford 39 jaar oud. Daarna volgden nog drie films van de franchise in de jaren 80. 13 jaar geleden, we spreken dan al over 2008, keerde Ford nog eens terug naar de rol voor de film Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. En nu, precies 40 jaar nadat de eerste film verscheen, zal Harrison Ford (nu 78) voor een laatste keer in de huid van Indiana Jones kruipen.

Indiana Jones 5

De vijfde film van de Indiana Jones-reeks heeft voorlopig nog geen naam, dus wordt hij simpelweg Indiana Jones 5 genoemd. Aanvankelijk zou die film geregisseerd worden door de regisseur van de eerste vier films, Steven Spielberg. Maar hij werd ondertussen vervangen door James Mangold, bekend van de films The Wolverine (2013), Logan (2017) en Ford v Ferrari (2019). Spielberg blijft wel betrokken bij de film als producer.

Naast Harrison Ford en Steven Spielberg keert ook de componist John Williams terug naar de franchise. Hij maakte de muziek van de eerste vier films, waaronder het iconische intronummer.

Cast

We wisten al dat Phoebe Waller-Bridge (FleabagBroadchurch) en Mads Mikkelsen (Jagten, Hannibal) te zien zouden zijn aan de zijde van Harrison Ford. Ook Boyd Holbrook, Shaunette Renée Wilson en Thomas Kretschmann tekenden al present. En aan die cast wordt nu nog een indrukwekkende naam toegevoegd.

Niemand minder dan de Spaanse acteur Antonio Banderas zal namelijk te zien zijn in Indiana Jones 5. Banderas werd onsterfelijk door zijn rol als Zorro in de verschillende films over de Western-held. Daarnaast sprak Banderas ook de stem in van Puss In Boots uit de films van Shrek en recent was hij ook te zien de Netflix-film The Laundromat.

Meer
Lees meer...