Disney werkt aan serie rond Indiana Jones voor streamingdienst Disney+

Naast een nieuwe film zou Disney ook druk bezig zijn met een serie rond archeoloog Indiana Jones. Dat melden verschillende bronnen. Waar die serie precies over zal gaan en of ook acteur Harrison Ford daarin te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Meer dan veertig jaar na de eerste film, komt in 2023 de vijfde Indiana Jones-film in de zalen. En daarin zal acteur Harrison Ford gewoon terug in de hoofdrol te zien zijn. De acteur speelt de rol al sinds 1981, maar is dus nog niet van plan te stoppen. Disney zou nu namelijk ook bezig zijn aan een serie rond het personage, al is nog niet zeker of Ford daarvoor ook zal terugkeren.

Indiana Jones

Terwijl de vijfde film van Indiana Jones in volle productie is, praat Lucasfilm ook al over de mogelijkheid om de archeoloog naar het kleine scherm te brengen. Zo zou het bedrijf op dit moment op zoek zijn naar scenaristen en zou het daarvoor al verschillende meetings hebben gehad. Dat melden verschillende bronnen aan de meestal goed ingelichte site Variety.

Het is nog onduidelijk over wat die reeks precies zal gaan en of het om een soort spin-off of prequel zal gaan. In beide gevallen bestaat de kans dat de filmstudio geen beroep meer moet doen op acteur Harrison Ford en dat het verder zal gaan dan het beroemde personage.

Film

Wat we wel zeker weten, is dat Ford binnenkort nog eens als Indiana Jones te zien zal zijn op het grote scherm. Eerder dit jaar loste de acteur al een eerste foto van zichzelf als het personage in de nieuwe film Indiana Jones 5. Die kon toen al op heel wat positieve reacties rekenen van het publiek.

Indiana Jones 5 komt in 2023 uit en zal voor het eerst niet geregisseerd zijn door Steven Spielberg. Hij nam, nadat hij alle voorgaande projecten regisseerde, afscheid van het project in 2020.

Bekijk de eerste foto van Indiana Jones 5 hier:

Meer
Lees meer...