‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’ met Mads Mikkelsen als Grindelwald krijgt trailer

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore heeft een officiële trailer gekregen. Het wordt de eerste film van de franchise waarin de rol van Grindelwald gespeeld wordt door Mads Mikkelsen. Hij neemt die rol over van Johnny Depp.

Op woensdag 13 april 2022 verschijnt de nieuwe film in de Fantastic Beasts-reeks: The Secrets of Dumbledore. Daarin zullen we dus dieper ingaan op het verleden van Albus Dumbledore, gespeeld door Jude Law. In de trailer krijgen we een eerste blik op wat we mogen verwachten.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore is de derde film uit de Fantastic Beasts-filmreeks. Zoals de titel al doet vermoeden, staat de film in het teken van Albus Dumbledore, die in de films van Fantastic Beasts een stuk jonger is dan in de Harry Potter-filmreeks en gespeeld wordt door Jude Law.

De trailer begint met een beeld van de oude Dumbledore, zoals we hem leerden kennen in de films van Harry Potter, maar daarna krijgen we hem als jonge man te zien. We komen te weten dat hij een einde wil maken aan de controle van Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) over de wereld. Maar aangezien Dumbledore en Grindelwald een pact hebben gesloten om niet met elkaar te duelleren, moet Dumbledore de hulp inschakelen van Newt Scamander (Eddie Redmayne) en een bijzonder team. Zij zullen het tegen Grindelwald opnemen in een strijd tussen tovenaars en dreuzels.

Mads Mikkelsen

In de trailer krijgen we voor het eerst Mads Mikkelsen te zien als Gellert Grindelwald. Hij vervangt daarmee Johnny Depp die in de vorige films de rol voor z’n rekening nam. In de nasleep van de rechtszaak van Johnny Depp tegen de Britse tabloid The Sun, liet de acteur weten dat hij niet meer te zien zal zijn in films van Warner Bros.. Bijgevolg moest hij dus vervangen worden in Fantastic Beasts.

De keuze viel uiteindelijk op de Deense acteur Mads Mikkelsen, bekend uit Hannibal, Jagten en Druk. In de trailer is hij voor het eerst te zien als Grindelwald en daarbij zien we ook dat hij niet het typerende witte haar heeft dat de Grindelwald gespeeld door Johnny Depp wel had. Hij komt maar even aan bod, maar toch is het al duidelijk dat hij het personage op een gepaste manier zal kunnen neerzetten. Door het vervangen van Johnny Depp liep het filmen vertraging op. Normaal was de film namelijk al in november 2021 verschenen. Nu moeten we nog geduld hebben tot april 2022.

Bekijk hier de trailer van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore:

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore verschijnt op woensdag 13 april 2022 in de Belgische zalen.

Meer
Lees meer...