TikTok: Dit is volgens piloot de beste plek op het vliegtuig voor mensen met vliegangst

Elke week beleven we op TikTok wel iets nieuws. Van trends tot challenges en van grappige video’s tot emotionele verhalen, het passeert allemaal de revue. Maar toch gebruiken sommigen de app ook om handige lifehacks te delen. Dat deed ook piloot Jimmy Nicholson (@jimmy_nicholson), die van het platform gebruikmaakte om tips te delen met mensen die vliegangst hebben.

TikTok en vliegtuigen, het blijft een magische combinatie. Elke week verschijnt er wel eens een opvallend vliegtuigverhaal op de app. Van naaktfoto’s tot voetfetisjisten en van bizar gedrag tot de kleinste kamer, het is allemaal al eens besproken. Maar nu komt het vliegtuignieuws heel wat mensen misschien wel ten goede. In een nieuwe video wordt namelijk uitgelegd wat de beste plek op het vliegtuig is als er heel wat turbulentie is.

Beste plek bij turbulentie

De Australische piloot Nicholson legt in een ietwat bizarre video, waarbij hij zijn kat gebruikt als vliegtuig, uit waar je het minst last hebt van de turbulentie en waarom. “Als je vooraan zit, dan merk je er het minst van”, legt hij uit. “Als je achteraan zit, dan kan het wat schokkender aanvoelen”, gaat hij verder.

“Mensen die van zichzelf weten dat ze vliegangst hebben, zitten dus best achteraan.” Daarnaast maakt hij wel ook nog duidelijk dat turbulentie normaal is en dat je moet proberen onthouden dat je daardoor niet zomaar uit de lucht gaat vallen. “Het is gewoon even irritant, maar duurt meestal maar enkele minuten. Alles is ok.”

Wat je ook beter niet doet

Van de turbulentie op het vliegtuig hoef je dus geen schrik te hebben, maar in een iets oudere video legde een steward uit welke plekken je het best vermijdt. Zo draag je best geen short, voor de bacteriën op de zetels, val je best niet in slaap tegen het raam én raak je best de doorspoelknop van het toilet niet aan.

@jimmy_nicholson Best place to sit on a plane if you hate turbulence #pilot #piloto #pilotsoftiktok #turbulence ♬ original sound – Jimmy Nicholson
Meer
Lees meer...