Steward op TikTok legt uit: Deze 5 dingen doe je beter niet in een vliegtuig

TikTok en vliegtuigen, het blijft een magische combinatie. Ook deze week is er een opvallende video gepost in hetzelfde thema. Een Amerikaanse steward, Tommy Cimato, legde er namelijk uit wat je beter niet doet op een vliegtuig. De meeste tips zijn er om je eraan te herinneren dat niet alles even proper is.

De raarste verhalen lijken meestal uit een vliegtuig te komen. Van naaktfoto’s tot voetfetisjisten en van bizar gedrag tot de kleinste kamer, het is allemaal de revue al gepasseerd. Maar nu doet er een ander, misschien iets nuttiger, verhaal de ronde. Steward Tommy Cimato geeft je namelijk 5 tips die je beter volgt als je je nog eens op een vliegtuig bevindt.

Bacteriën

Dat een vliegtuig niet altijd even hygiënisch is, is al geweten. Zo liet een stewardess op TikTok enkele maanden geleden al weten wat de vuilste plek op een vliegtuig is en nu doet een andere steward er nog eens enkele tips bij. Dat doet hij in een video op TikTok die ondertussen al meer dan 600.000 likes telt.

“Raak nooit de doorspoelknop aan met je blote handen”, is zijn eerste tip. “Het is echt heel vuil, dus neem altijd een stukje toiletpapier om de knop in te duwen.” Daarnaast raadt hij ook af om in slaap te vallen tegen het raam. “Je bent niet de enige die dat doet, en je kan niet inschatten wat mensen allemaal op die ruiten vegen met hun handen”, klinkt het. Ook een short dragen is niet hygiënisch, want daardoor zou je meer bacteriën uit de zetel kunnen opnemen.

Hulp

Naast de propere tips, laat Cimato ook weten dat het belangrijk is om veel water te drinken tijdens een vlucht. Door de droge lucht is het nefast voor je lichaam om vochtig te blijven. En als laatste laat hij ook nog weten dat het niet gênant is om om hulp te vragen als je je slecht voelt. “Krop het niet op, vraag om hulp, vraag een zakje. Doe niet alsof er niets aan de hand is.”, vertelt hij.

Bekijk de video hier:

@tommycimato #greenscreen #fyp #flightattendant #airline #aviation #travel #flights ♬ Blue Blood – Heinz Kiessling & Various Artists
Meer
Lees meer...